Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Egy levél szerint aki nem regisztrál a kormánynál, az nem kaphat oltást

Most tartunk a harmadik féle válaszlehetőségnél.

Bujdosó László osztályvezető főorvos Pfizer-BioNtech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást ad be egy egészségügyi dolgozónak a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 2021. január 9-én.
Bujdosó László osztályvezető főorvos Pfizer-BioNtech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást ad be egy egészségügyi dolgozónak a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 2021. január 9-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Eddig nem volt egyértelmű, hogy aki nem regisztrál a Vakcinainfó nevű kormányzati adatgyűjtő-oldalon, az attól még kaphat-e majd koronavírus ellen oltás, de most úgy tűnik, nem.

A 444 birtokába került ugyanis egy levél, amelyben a fővárosi tisztifőorvos helyettese a lap olvasójának azt válaszolta, hogy aki nem regisztrál, annak nem jár oltás.

Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye. Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt

– tájékoztatta az érdeklődőt Dr. Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos.

A lap megjegyzi, az operatív törzs korábban látványosan kerülte a kérdés megválaszolását, majd Rogán Antal, a regisztrációt szervező Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a Hír TV egyik műsorában bökte ki, hogy aki nem regisztrál, az „hátrébb kerül a sorban”.

December 16-án ugyanakkor a KDNP-s Simicskó István egy sajtótájékoztatón már arról beszélt: „nem kötelező regisztrálni a Vakcininfón ahhoz, hogy az ember oltást kapjon”.

Erre jött most a tisztifőorvos-helyettes egy harmadik típusú válasza.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten