Felmérés: Deutsch Tamás népszerűbb Dobrev Kláránál

De mind közül Cseh Katalin a legnépszerűbb EP-képviselő.

Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, a Fidesz-KDNP EP-képviselője beszédet mond az MTK mártírhalált halt korszakos elnöke, Brüll Alfréd sportmecénás és sportvezető botlatókövének elhelyezésén az Andrássy út 9. szám előtt 2019. december 10-én.
Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, a Fidesz-KDNP EP-képviselője beszédet mond az MTK mártírhalált halt korszakos elnöke, Brüll Alfréd sportmecénás és sportvezető botlatókövének elhelyezésén az Andrássy út 9. szám előtt 2019. december 10-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Cseh Katalin a legnépszerűbb EP-képviselő a Medián friss közvélemény-kutatása szerint, mely a magyar európai parlamenti politikusok ismertségét és népszerűségét vizsgálta.

Az eredményeket publikáló 444 azt írja, a népszerűséget egy hétfokozatú skálán mérték, azok a politikusok számítottak népszerűnek, akiket legalább 5-ösre értékeltek. Az 5-7 pontos értékelések aránya az alábbiak szerint alakult:

  1. Cseh Katalin (Momentum) 43 százalék;
  2. Donáth Anna (Momentum) 37 százalék;
  3. Ujhelyi István (MSZP) 36 százalék;
  4. Deutsch Tamás (Fidesz) 32 százalék;
  5. Molnár Csaba (DK) 32 százalék;
  6. Trócsányi László (Fidesz) 29 százalék;
  7. Dobrev Klára (DK) 28 százalék;
  8. Gyöngyösi Márton (Jobbik) 22 százalék.

Az ismertségi versenyt ugyanakkor Deutsch Tamás nyerte 86 százalékkal, második helyre 81 százalékkal Dobrev Klára jött fel. A szocialista Ujhelyi Istvánt a megkérdezettek 50 százaléka ismerte, a fideszes Trócsányi Lászlónak 46, a DK-s Molnár Csabának 41, a jobbikos Gyöngyösi Mártonnak 39 százalékkal kell beérnie.

A felmérés a botrányába belebukott volt fideszes EP-képviselő, Szájer József népszerűségét nem firtatta.

Kapcsolódó hírek