Emléktáblát kapott Szájer József brüsszeli ereszcsatornája

Délután már kisebb csoportok gyűltek össze előtte fotózkodni.

Emléktáblát kapott Szájer József brüsszeli ereszcsatornája
Fotó: Reddit/kozpenz

Négy, részben brüsszeli, részben itthon élő magyar fiatal emléktáblát állított szombaton Szájer József világhírű ereszcsatornás menekülésének helyszínén – írja a Telex.

A tábla „magyar és angol nyelven hirdeti a fideszes politikus karrierjének végéhez vezető drámai történéseket”, és hamar népszerű lett a brüsszeliek körében: szombat délután már kisebb csoportok gyűltek össze előtte fotózkodni.

Ez a szöveg olvasható rajta:

“Itt ért véget Szájer József, a Fidesz és az EPP európai parlamenti képviselőjének politikai karrierje, aki a rendőrségi intézkedést elkerülendő, ezen az ereszcsatornán keresztül próbálta meg elhagyni egy illegális ekis orgia helyszínét a COVID-19 járvány alatt 2020. november 27-e péntek éjjel.”

Szájer József múlt vasárnap jelentette be váratlanul, hogy lemond EP-képviselői mandátumáról, ekkor még azzal indokolta döntését, hogy „a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára”.

Kedden aztán kiderült, hogy mi állhat a visszavonulása mögött: a máskor harcos keresztény-konzervatív családapa egy brüsszeli homoszexuális orgián bukott le, amint több mint húsz férfitársával együtt megszegi a kijárási korlátozásokat.

Szájer táskájából kábítószer is előkerült, de a rendőröknek arról azt állította, nem tudja, hogyan kerülhetett hozzá.

Kapcsolódó hírek