Százmilliárdos állami ajándékot kapott a Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegium alapítványa

Karácsony előtt újabb segítség érkezett a kormány kedvenc káderképzőjéhez.

Százmilliárdos állami ajándékot kapott a Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegium alapítványa
Fotó: Facebook/Mathias Corvinus Collegium

A jelenleg 2500 diák „tehetséggondozásával” foglalkozó Mathias Corvinus szakkollégium karácsony előtt közel százmilliárd forintos támogatást kapott a kormánytól – számolt be róla az RTL Híradó.

Ez az összeg háromszor annyi, mint amennyibe a Lánchíd felújítása kerül.

A 25 éve alapított szakkollégiumot idén tavasszal „közvagyont kezelő szervezetté” minősítették, emiatt még az Alaptörvényt is módosította a kormány, hogy aztán számolatlanul ömölhessen a közpénz a kormánynak megfelelő emberfők képzésébe.

Az Orbán Balázs államtitkár által vezetett alapítvány pécsi, zalaegerszegi, szekszárdi és szombathelyi ingatlanok mellett a révfülöpi kikötőt is megkapja, és hozzájuk kerül a magyar állam maradék, legalább 300 milliárdos MOL- illetve Richer-részvényvagyona is.

Lánczi Péter, a Mathias Corvinus Collegium főigazgató-helyettese az RTL Klub kérdésére arról magyarázott, a rengeteg pénzre azért van szüksége az iskolának, mert

a jelenlegi működésüket fölváltja egy 35 helyen, Kárpát-medence-szerte működő oktatási intézményrendszer, ennek pedig infrastrukturális, működési és egyéb költségei vannak.

Kapcsolódó hírek