Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Nagy a baj: nem sikerült jachtokat vásárolnia az MCC-nek, eredménytelen lett a fideszes káderképző közbeszerzése

Orbán Viktor miniszterelnök (j4) kötetlen beszélgetésen fogadja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án. A kormányfő mellett Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója (j5) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j3).
Orbán Viktor miniszterelnök (j4) kötetlen beszélgetésen fogadja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án. A kormányfő mellett Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója (j5) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j3). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Három darab új vitorlás jachtot szeretett volna vásárolni a fideszes káderképzőként működő Mathias Corvinus Collegium Alapítvány, azonban az üzlet egyelőre nem jött össze.

Még januárban – az élelmiszerár-válság közepénderült ki, hogy az Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs által vezetett MCC hatszemélyes, maximum 1450 kilogrammos terhelhetőségű hajókat óhajt beszerezni.

Hadházy Ákos most azt írja, a fideszes elit tehetséggondozásához elengedhetetlenül szükséges jachtok beszerzése egyelőre szünetelni látszik. A független parlamenti képviselő az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer értesítőjében vette észre, hogy az eredményhirdetés alapján a legmegfelelőbb árajánlat túl drágának bizonyult a tervezetthez képest.

„Az a fránya szankciós infláció, ugye, Brüsszel az oka, hogy szegény elit kollegisták nem tudnak már tavasszal vitorlázni. Sebaj, gondolom, kiírják újra, nagyobb tervezett költséggel…”

– állapította meg Hadházy, előrevetítve, hogy ettől még bizonyára nem fog lemondani a jachtokról az MCC, legfeljebb kiírnak egy újabb „közbeszerzést”.

Szomorú hír: egyelőre nem vesz három vitorlás jachtot a fideszes elit káderképző, a "Mathias Corvinus Collegium"…

Posted by Hadházy Ákos on Saturday, March 11, 2023