Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Megvette a Librit a fideszes kárderképző

Mindent visz a kisgömböc.

Libri könyvesbolt a budapesti Allee bevásárlóközpontban.
Libri könyvesbolt a budapesti Allee bevásárlóközpontban. Fotó: allee.hu

Szerződést kötött a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) leányvállalata az SQ Invest Kft.-vel a Libri Csoport 67,48 százalékos részvénycsomagjának adásvételéről. A tranzakcióval az eddigi közvetett kisebbségi tulajdonos MCC válik a hazai könyvkereskedelmi és -kiadói piac meghatározó szereplőjének 98,41 százalékos tulajdonosává – közölte a fideszes káderképző kedden.

📚🏫A Mathias Corvinus Collegium befektet a könyvek jövőjébe: a Libri Csoport többségi tulajdonosává…

Posted by Orbán Balázs on Tuesday, June 13, 2023

A cégcsoport vezetésének összetétele változatlan marad, a korábbi többségi részvényes SQ Invest tulajdonosa, Balogh Ákos igazgatósági tagként segíti a Libri Csoport további fejlődését – olvasható a közleményben.

Emlékeztetnek arra, hogy az MCC 2021 áprilisa óta kisebbségi részvényese a Libri Csoportnak, ebben az időszakban a vállalatcsoport „óriási fejlődést mutatott fel, üzletileg és pénzügyileg még sikeresebbé vált”.

Az MCC részesedésének 98,5 százalékra növelésével a továbbiakban is stratégiai-pénzügyi befektetőként kíván hozzáadott értéket nyújtani a vállalatcsoport számára, a szakmai irányítást pedig a jövőben is a könyvpiacon évtizedes tapasztalatokkal rendelkező menedzsment látja el – hangsúlyozzák a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek