907-ben már fakereszt előtt imádkoztak a lufiarcú ősmagyarok a Magyarságkutató Intézet filmje szerint

Részlet A pozsonyi csata c. "animációs dokumentumfilmből".
Részlet A pozsonyi csata c. "animációs dokumentumfilmből".

Pusztító videoklip készült A pozsonyi csata című „animációs dokumentumfilm” főcímdalához, aminek már a refrénje is garancia a hitelességre: „Egy az isten”, kurjongatja Tóth Gabi és FankaDeli a 907-ben ténykedő, pogány magyarok vonatkozásában.

A csehszlovák rajzfilmek soha el nem ért minőségét idéző produkcióról a Telex írt hosszabban. A sztori nagyjából annyi, hogy a Magyarságkutató Intézet rájött, kellene egy film a pozsonyi csatáról, ami bemutatja, hogy 907-ben hogyan győzték le a honfoglaló magyar seregek a hatalmas Keleti Frank Királyság katonáit.

A december 21-én, hétfőn, 21.00 órakor az M5-ön bemutatkozó filmből itt látható előzetes, ami alapján tényleg nem egy Pixar-produkcióra kell számítani, az viszont még ennél is zavarba ejtőbb, hogy a Magyarságkutató Intézet szerint már a honfoglaló ősmagyarok is szerzetesek társaságában imádkoztak a keresztek előtt.

Na, és akkor ehhez a zagyvasághoz érkezett meg az 5 literes vödrös kalocsai paprikának öltöztetett Tóth Gabi, hogy énekhangjával még tovább fokozza az ősrobbanásig visszanyúló keresztény magyarság érzést:

Ezek is érdekelhetnek