Fél kiló lekvárral, szörppel köszönte meg Soltész Miklós a „megfeszítetten dolgozó” orvosok, ápolók munkáját

A Karitász intézte a csomagokat, amit megváltozott munkaképességű emberek állították össze, a politikus csak átadni ment.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, ahol ajándékcsomagokat adtak át 2020. december 4-én.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, ahol ajándékcsomagokat adtak át 2020. december 4-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajándékcsomagokat juttatott el az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet dolgozóinak a Katolikus Karitász.

A hatszáz csomagot – melyek egy félkilós lekvárt, egy még kisebb mézet, teát, valamint szörpöt tartalmaztak – Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke és Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója adta át pénteken.

Soltész Miklós az MTI propagandafotósának kereszttüzében elmondta: néhány héttel ezelőtt a karitatív szervezetek kezdeményezték az akciót, hogy a kórházakban megfeszítetten dolgozó orvosoknak, ápolóknak eljuttassanak valamilyen ajándékot, amellyel kifejezik köszönetüket és szolidaritásukat.

A Katolikus Karitász csomagjait megváltozott munkaképességű emberek állították össze. Ezek az emberek sokszor szorulnak rá orvosok, ápolók segítségére életük során, most azonban ők azok, akik odafigyelnek az egészségügyi dolgozókra – magyarázta Soltész, hozzátéve:

az ilyen gesztusok biztosan erőt adnak a hihetetlen fizikai és lelki nyomás alatt dolgozó orvosoknak, ápolóknak.

Kapcsolódó hírek