Volt idő, amikor Semjénnek még határozott véleménye volt a szakállas bácsik szexuális életéről

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke (k) felolvas a párt megalakulásának 75. évfordulója alkalmából tartott hálaadó szentmisén a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban 2019. december 22-én. Mögötte Latorcai János válaszmányi elnök.
Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke (k) felolvas a párt megalakulásának 75. évfordulója alkalmából tartott hálaadó szentmisén a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban 2019. december 22-én. Mögötte Latorcai János válaszmányi elnök. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Nem volt mindig olyan diplomatikusan gyámoltalan Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, mint szerda reggel a Telex kérdésére, amikor elvtársa, Szájer József botrányára mindössze annyit reagált:

„Miért kellene nekem ehhez bármit is szólni?”

A KDNP elnöke 2005-ben még egészen határozott véleménnyel volt a szakállas bácsik szexuális életéről.

„Aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re”

– hergelt már tizenöt évvel ezelőtt is, az akkor még létező Szabad Demokraták Szövetsége ellen.

A korabeli tudósítás elolvasható itt, bár végülis egészen ma reggelig szinte mindegyik Semjén-megszólalás hasonló gondolatokból építkezett.

Kapcsolódó hírek