Orbán „letiltott cikkre” panaszkodik a Facebookon

Soros György véleménycikke mellé akart odaírni, de a Project Syndicate állítólag nem engedte neki.

Orbán „letiltott cikkre” panaszkodik a Facebookon
Fotó: Népszava/Molnár Ádám

„A letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben”

– drámázott Orbán Viktor a Facebook-oldalán szerda reggel annak a cikkének az ajánlójaként, melyet Soros György publicisztikájára válaszul írt.

A letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben // The banned article that could not appear on Project Syndicatehttp://www.miniszterelnok.hu/europa-nem-hodolhat-be-a-soros-halozatnak/

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, November 25, 2020

A magyar miniszterelnök első számú ellensége a múlt héten közölte véleményét a Project Syndicate oldalon annak kapcsán, hogy Magyarország és Lengyelország megvétózta a 2021-2027-es uniós költségvetést, valamint a koronavírus-járvány miatti helyreállítási alapot, mert Orbán Viktor és lengyel elvtársai nem értenek egyet azzal, hogy az EU a jogállamisághoz kösse a támogatások felhasználását. Soros azt is írta,

Orbán egy kleptokratikus rendszert épített ki, amellyel csupaszra rabolja Magyarországot.

A magyar kormányfő válaszul azt írta, sokak szerint nem szabad vitatkozni Soros Györggyel, mert „gazdasági bűnöző”, ő azonban mégis megteszi, mert úgy tudja, az amerikai milliárdos „nyílt parancsokat osztott ki az Európai Unió vezetőinek”. Vita helyett azonban a cikk csak a jól ismert lózungokat ismételgeti, miszerint minden bajok legfőbb okozója egy 90 éves öregember.

Orbán arról végül nem írt, hogy a 470 sajtóterméket magában foglaló propagandahálózata kinek hogyan nem engedi megjelentetni a véleményét, nem beszélve a közpénzből fenntartott „közmédiáról”, ahová emberemlékezet óta nem tehette be a lábát ellenzéki politikus.

Kapcsolódó hírek