Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Lewis Hamilton hetedszer is világbajnok

Futamgyőzelemmel szerezte meg az újabb világbajnoki címét.

Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 2-án.
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Török Nagydíjat, ezzel címét megvédve hetedszer is világbajnok lett.

A 35 éves Hamilton sorozatban negyedik vb-címét hódította el, isztambuli sikerével ugyanis behozhatatlan előnyre tett szert az összetett pontversenyben.

Hamilton ezzel beérte az örökranglistán az F1 történetének eddigi egyetlen hétszeres vb-győztesét, a legendás német Michael Schumachert.

Hamiltonnak az isztambuli az idei 10. és pályafutása 94. futamgyőzelme. A világbajnok mögött Sergio Pérez, a Racing Point mexikói pilótája lett a második, míg a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari) a harmadik.

Hamilton győzelme után, még az autóban, a csapatrádión keresztül üzent a világ összes gyermekének, kissé elcsukló hangon: „Minden gyereknek üzenem, aki a lehetetlenről álmodik: te is meg tudod csinálni! Hiszek bennetek!”.

„A hét világbajnoki cím hihetetlen. De ha ilyen nagyszerű csapattal, ilyen nagyszerű emberekkel dolgozol, és igazán bíztok egymásban, akkor egyszerűen végtelenül sok mindent elérhettek közösen. Úgy érzem, mintha csak most kezdenénk” – fogalmazott a brit pilóta, akinek az elsők között Vettel gratulált a célba érkezés után.

„Azt mondtam neki, különleges érzés volt számunkra, hogy tanúi lehettünk annak, hogy történelmet írt” – árulta el a négyszeres vb-győztes német versenyző.

A világbajnokság két hét múlva, Bahreinben folytatódik.