Külföld

Merénylet Robert Fico ellen: megszólalt Orbán Viktor

Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Orbán: Jó ütemben, kellő pontossággal hoztuk meg a szigorító intézkedéseket

A kórházakban fekvő betegek egyelőre még nem nyilatkoztak.

Orbán Viktor miniszterelnök Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján Minszkben 2020. június 5-én.
Orbán Viktor miniszterelnök Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján Minszkben 2020. június 5-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Senkiről sem akarunk lemondani, nekünk minden élet számít”

– hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szokásos Kossuth rádiós propagandainterjújában.

A kormányfő állította, jó ütemben, kellő pontossággal hozták meg a koronavírus-járvány miatt szükséges szigorító intézkedéseket, és így 99 százalék feletti az esélye annak, hogy az egészségügyi rendszer működőképes marad, és minden magyar megkapja a tisztességes ellátást.

A „jó ütem, kellő pontosság” ugye valószínűleg az lehetett, amikor már egymás után követelték különféle szervezetek az iskolabezárást, a kormány pedig eközben azzal volt elfoglalva, hogy 20 ezer szurkoló gond nélkül liheghessen együtt a Fradi-Juventus meccsen.

A kormányfő péntek reggel bejelentette azt is, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének javaslatára 5 százalékra csökkentik az elvitelre készülő ételek áfáját. Hozzátette, elkötelezett az iránt, hogy jövőre érezhető mértékű adócsökkentés legyen, ha kell, a központi büdzsé és az önkormányzati költségvetések is vállalják ezt.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!