Petícióban kérik a pedagógusok az iskolák bezárását

Mivel szakértők szerint az őszi szünet után sem lesz jobb a járványhelyzet.

A MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár egyik katonája fertőtleníti a szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik tantermét 2020. október 26-án.
A MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár egyik katonája fertőtleníti a szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egyik tantermét 2020. október 26-án. Fotó: MTI/Mészáros János

Online petíciót indítottak a pedagógusok, melyben arra kérik a kormányt, hogy sürgősen tegyen a tavaszihoz hasonló lépéseket a koronavírus oktatási intézményekben való terjedésének megfékezése érdekében.

Jelenleg még őszi szünet van az iskolákban, zajlik az intézmények fertőtlenítése. A szünet előtt viszont egyre több óvodában és iskolában jelent meg a koronavírus – jegyzi meg az Mfor.hu –, szakértők pedig úgy látják, a szünet után, a gyerekek visszatérésével nem lesz jobb a helyzet.

A petícióban a tanárok azt kérik, hogy függesszék fel a személyes oktatást a felsőoktatási intézményekben és középiskolákban, valamint az általános iskolák felső tagozatában, az alsósok számára pedig biztosítsanak megfelelő biztonságú oktatást, amennyiben számukra nem megfelelő a digitális tanrend.

„Tisztelettel, de határozottan kérjük, hogy haladéktalanul tegyék meg a szükséges lépéseket diákjaink, tanáraink és családjaik életének megóvása érdekében, mivel a járványhelyzet jelen alakulása ezt indokolja!”

– olvasható az aláírásgyűjtés leírásában.

Kapcsolódó hírek