Gazdaság

Keményen megsarcolja a kormány az autósokat

Oktatás

Bejelentették, szeptembertől ezeket tilos lesz bevinni az iskolába

Baleset

Meghalt egy vétlen autós utasa az M3-ason Mezőkeresztesnél

Orosházi általános iskolában fertőtlenít a honvédség

Azt ígérik, a szer hatása a következő igazolt fertőzésig kitart.

II. RÁKÓCZI Ferenc
A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredének katonái fertőtlenítéshez készülődnek az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolánál 2020. október 24-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola fertőtlenítését végzi a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede szombaton délelőtt. Az intézményben a héten egy felsős tanulónál igazolták a koronavírust.

Kállai Ernő, a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred hídépítő zászlóaljának parancsnoka elmondta, hogy magas alkoholtartalmú szerrel végzi két raj, összesen hat katona az áramtalanított iskola fertőtlenítését. A körülbelül 3 és fél órás munka során a falakat, minden belső felületet, elektronikai eszközt le tudnak fertőtleníti. Az alezredes közölte: a szer hatása a következő igazolt fertőzésig kitart.

A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredének katonája védőfelszerelésben az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolánál, mielőtt a honvédség fertőtlenít az oktatási intézményben 2020. október 24-én.

A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredének katonája védőfelszerelésben az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolánál, mielőtt a honvédség fertőtlenít az oktatási intézményben 2020. október 24-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Orosz László iskolaigazgató az MTI-nek elmondta, a fertőzött tanuló osztályában csütörtökön és pénteken rendkívüli szünetet rendeltek el. Az intézményben a tanév kezdete óta több diáknál és kilenc pedagógusnál mutatták ki a fertőzést, emiatt a felső tagozaton volt már néhány napos digitális munkarend, egy alsós osztálynál pedig rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el – közölte.

Ez is érdekelhet:
Rohamrendőrök oszlatták Nápolyban az éjszakai kijárási tilalom ellen tiltakozókat

Kapcsolódó hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Második világháborús repeszlőszert találtak az FKF szemétégetőjének salakterében

A Magyar Honvédség ezredese volt az M1-es autópályán történt csütörtöki horrorbaleset áldozata

Elege lette a szülőknek a háborús plakátokból Orosházán

Előkerült Orbán Gáspár, miután Csádban, egy oszlop mögött dugdosták

Vezérkari főnök: a magyar hadseregnek fel kell készülni a konfliktusra

Felborult egy katonai utánfutós terepjáró az M5-ös autópályán

Tanárrá is átképezhetik az 55 év feletti katonákat