PDSZ: Ne menjen iskolába, óvodába a gyerek!

A szakszervezet szerint így tud csökkenni a tömeges megbetegedés kockázata.

Kézi digitális hőmérővel ellenőrzik az iskolába érkező diákok testhőmérsékletét a Kecskeméti Katona József Gimnázium bejáratában 2020. szeptember 30-án.
Kézi digitális hőmérővel ellenőrzik az iskolába érkező diákok testhőmérsékletét a Kecskeméti Katona József Gimnázium bejáratában 2020. szeptember 30-án. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

„Ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét! Kérjék az óvodavezetőt, igazgatót, hogy igazolja a gyermekek hiányzását!”

írja felhívásában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Mind indokolják, sok levelet kapnak a szülőktől, akik féltik gyermekeiket: nem megfelelő a távolságtartás, nem mindenhol biztosítható a tanulócsoportok elkülönítése, az esetek túlnyomó többségében pedig vagy nincs tesztelés, vagy csak megkésve. Hozzáteszik: a dolgozók és a szülők közös érdeke az ártalomcsökkentés a közoktatási intézményekben.

Megjegyzik, tudják, hogy nem minden család tudja megoldani, hogy ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét. Főleg, ahol csak az egyetlen kenyérkereső tudna otthon maradni a gyermekkel, de szerintük amíg a kormány nem lép a tettek mezejére, addig ez a legbiztonságosabb megoldás.

Az intézményvezetőket arra kérik, hogy igazolják le ezeket a mulasztásokat ugyanis a házirendek és a helyi járványügyi protokollok alapján az óvodavezető és az igazgató rendelkezhet a gyermekek, tanulók mulasztásának igazolásáról.

Kapcsolódó hírek