Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Bulvár

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

Kövekkel, botokkal támadtak az abortuszjogok korlátozása miatt tüntető nőkre Wroclawban

Harta ViktorHarta Viktor
Kövekkel, botokkal támadtak az abortuszjogok korlátozása miatt tüntető nőkre Wroclawban
Fotó: Twitter/huberthancza

Kopaszra borotvált, feketébe öltözött férfiak támadtak Wroclawban az abortuszjogok korlátozása ellen tiltakozó nőkre szerdán – írja a 444.hu a lengyel Gazeta Wyborcza tudósítása nyomán.

Lengyelországban több napja tüntetnek amiatt, hogy a szélsőjobboldali kormánypártok által feltöltött alkotmánybíróság alkotmányellenesnek mondta ki a beteg magzatok elvételét, vagyis mostantól csak akkor lehet művi úton megszakítani a terhességet, ha veszélyben van az anya élete, illetve ha a magzat erőszak következtében fogant (utóbbi esetben a terhesség nem lehet előrehaladottabb a 12. hétnél).

https://twitter.com/FedyaCore/status/1321076112131268608

A Gazeta Wyborcza azt írja, szerdán

nagyjából 20, kopasz, feketébe öltözött férfi kövekkel, római gyertyákkal támadt a főként nőkből álló tüntetőkre a belvárosban.

Pár száz méterre onnan szintén arcukat fekete kendővel eltakarók rontottak a demonstrálókra, és a tudósítások szerint többüket a rendőrök láttára vertek meg.

A székesegyháznál is hasonló alakulat támadta meg a tiltakozókat, de ott egy motorosbanda a tüntetők segítségére sietett.

Az agresszorok a Wyborcza tudósítóját, Magda Koziołt is megtámadták, hasba vágták, a földre lökték, az operatőr kezéből kiverték a kamerát, az újságírókat a tüntetők védték meg a további atrocitásoktól. Kozioł szerint a támadók egy pillanatig sem hezitáltak azon, hogy nőket verjenek meg.

Beszámolók szerint a feketeruhások ezt követően gázzal támadtak a tüntetőkre, a piactéren rudakkal vertek össze egy férfit, egy tiltakozónak pedig megvagdosták az arcát.

A Gazeta Wyborcza megkeresésére a rendőrség azt közölte, érkeztek riasztások támadásokról, de előállításokról „nem tudtak beszámolni”, és a hatóság szóvivője szerint nem érkezett bejelentés áldozatokról.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Erről mi csak álmodunk: elzavarták a lengyel közmédia vezetését, ami saját bevallása szerint is „durvább propagandát csinált, mint a kommunizmus alatt”

Megszólalt a NATO-főtitkár a lengyelországi rakéta becsapódásról

Fordulat: az oroszok még Kijev megtámadását is tagadják

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

Terrortámadás történt Moszkva közelében, sok a halott

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét