Este hatig mindenkinek el kell hagynia az SZFE épületeit

A kancellár bízik benne, hogy a szünet után megkezdődhet a párbeszéd és a közös munka.

Résztvevők a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Szentkirályi utcai épületénél az SZFE és a Parlament között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án.
Résztvevők a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Szentkirályi utcai épületénél az SZFE és a Parlament között szervezett élőláncon 2020. szeptember 6-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Rektori utasítást küldött Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja és Novák Emil, az egyik új rektorhelyettes az egyetem dolgozóinak és oktatóinak, melyben arról írnak:

október 16-26. közé előrehozzák az őszi szünetet, ez idő alatt pedig karbantartási és fertőtlenítési munkálatokat végeznek az SZFE épületeiben és kollégiumaiban, így azok zárva lesznek, bent lenni tilos, azokat ma, azaz péntek este hatig el kell hagynia mindenkinek.

A Telex cikke szerint az épületekben csak Szarka Gábor kancellár írásos engedélyével lehet majd tartózkodni. A levél szerint az átfogó karbantartó munkák miatt gépészeti eszközök, más műszaki egységek átmenetileg vagy tartósan leállhatnak.

„Tekintettel arra, hogy a szünet alatt vegyszeres fertőtlenítő takarításra is sor kerülhet, ezért megkérem valamennyi egyetemi polgárt, hogy egyfelől értéktárgyaikat vigyék haza, másfelől személyes tárgyaikat zárják el szekrényeikbe, fiókjaikba. Élelmiszert ne hagyjanak az helyiségekben, ahol hűtőszekrény van, azt ürítsék ki és áramtalanítsák”

– idézi a lap az utasítást.

Szarka, aki péntek reggelre blokkoltatta az SZFE irodáinak számítógépén a Facebook-hozzáférést, a levél végén megjegyezte azt is, bízik benne, hogy a szünet után megkezdődhet a párbeszéd és a közös munka.

Ezek is érdekelhetnek