Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Kancellári utasításra blokkolták a Facebookot az SZFE irodai gépein

Szarka Gábor gépesített lövész kancellár azt ígérte, a fűtést és a vizet nem fogja elzáratni.

Kancellári utasításra blokkolták a Facebookot az SZFE irodai gépein

Több egyetemi forrásra hivatkozva arról számolt be a Telex, hogy péntek reggelre Szarka Gábor kancellár utasítására blokkolták a Színház- és Filmművészeti Egyetem irodáinak számítógépein a Facebook-hozzáférést.

Információk szerint az SZFE Vas utcai épületének irodáiban van egyelőre még vezetékes internet, mivel ezeken a gépeken dolgoznak, mostantól viszont elérhetetlenné vált rajtuk a Facebook, mely a hallgatóknak és a kormányzati átszervezés miatt tiltakozóknak a legfőbb kommunikációs platformja. A lap kereste a katonai múlttal rendelkező kancellárt, de nem sikerült utolérniük telefonon.

Megemlítik, Szarka Gábor csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, szerinte nem normális dolog, hogy a diákok idős portásoknak parancsolgatnak, és irodákban alszanak, ahogy az sem, hogy a hallgatók kamerákat toltak a pénzügyes vezetők arcába, azt kérve, hogy nyilatkozzanak.

Ezért nem látja problémásnak azt, hogy elvetette az internetet, valamint lecseréltette a zárat a hallgatói fórumok helyszínéül használt Ódry Színpad termén.

Ígérete szerint a fűtést és a vizet nem fogja elzáratni, de úgy látja, hogy amennyiben a hallgatók elzárhatják előle az épületet, ő is megléphet ilyeneket.

A hallgatók péntek reggel alkotmányos panaszt nyújtottak be az Alkotmánybíróságra, ugyanis ügyvédi szakvéleményre is támaszkodva úgy látják, hogy az SZFE modellváltásának módja és lebonyolítása az alaptörvénybe ütközik, az egyetemet szeptember 1-je óta működtető kuratórium felhatalmazása pedig szerintük szembemegy az oktatás szabadságával.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten