Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Elhagyják az SZFE épületét az egyetemfoglalók

„A blokádot nem feladjuk, hanem magunkkal visszük.”

Elhagyják az SZFE épületét az egyetemfoglalók
Fotó: Facebook/Bódi Ábel

A járványügyi korlátozó intézkedések miatt az épületeken kívül folytatják akciójukat a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, akik erről keddi budapesti sajtótájékoztatójukon számoltak be.

A hallgatók szerint ugyanakkor a kuratórium pénteki, az oktatás leállításáról szóló döntése sérti a felsőoktatási törvényt, emiatt a hallgatói önkormányzat bírósághoz fordul, ami halasztó hatállyal bír, így nem kell felfüggeszteni a képzést egyelőre.

A 444.hu cikke emlékeztet, az ügy előzménye, hogy az SZFE vezetősége pénteken arról döntött, hogy felfüggesztik a tanévet. „Az alapítvány kuratóriuma megállapította, hogy jelen körülmények között a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az oktatás feltételei, a hallgatói jogok érvényesülése és védelme, a megfelelő és biztonságos munkakörülmények, valamint az egyetem akadémiai autonómiája nem biztosítható” – írták körlevelükben.

A tanév a körlevél alapján 2021. február 1-től folytatható, addig oktatási tevékenység semmilyen formában nem végezhető az intézményben.

A hatályos járványügyi intézkedéseknek megfelelően azonban a Színház- és Filmművészeti Egyetem is digitális oktatásra áll át, így az elfoglalt épületeket a nap folyamán elhagyják a tiltakozó diákok, jelentették be. Hozzátették:

„Mivel követeléseink továbbra sem teljesülnek (…), a blokádot nem feladjuk, hanem magunkkal visszük. Az egyetem mi vagyunk. A blokád pedig addig tart, amíg a hatalmi elnyomás meg nem szűnik.”

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül