Berágtak Orbánra, szétvertek több helyiségét a hallgatók a BME kollégiumában

Munkában a jövő értelmisége.

Berágtak Orbánra, szétvertek több helyiségét a hallgatók a BME kollégiumában

Kedd reggelre a Budapesti Műszaki Egyetem Schönherz Kollégiumának több helyiségét is szétverték a hallgatók, írja a Telex, videót is mutatva a pusztításról. Úgy tudni, az egyetem vizsgálatot rendelt el, a kollégium üzemeltetéséért felelős cég pedig feljelentést tesz.

Azt is írták, valakikben azután pattant el valami, hogy Orbán Viktor hétfőn minden eddiginél szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, egyebek mellett azt is, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, és az egyetemi kollégiumokat bezárják.

A videón az látszik, hogy a székeket, ágyakat és matracokat szétdobálták, az egyik szobában pedig kalapáccsal kezdték el bontani a falat.

A BME a Telexnek megerősítette, hogy a felvételek az egyetem kollégiumában készültek, hozzátéve: a rongálás miatt vizsgálatot rendeltek el.

„A vizsgálat alapján tudunk majd pontos választ adni arra, hogy hányan vettek részt a rongálásban. A rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról a fegyelmi eljárás lefolytatását követően az Egyetem Fegyelmi Bizottsága fog döntést hozni, valamint az üggyel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést indít a kollégium üzemeltetéséért felelős cég”

– írták.

Ezek is érdekelhetnek