Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Letartóztatták a férfit, aki arcon szúrt egy SZFE-maszkos nőt egy csepeli buszon

Egy SZFE-tüntető a Parlament előtt 2020. szeptember 10-én.
Egy SZFE-tüntető a Parlament előtt 2020. szeptember 10-én. Fotó: Facebook/Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK

Letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró – nem végleges végzésében – azt a férfit, aki késsel arcon szúrt egy nőt egy csepeli autóbuszon, amiért az a kormány által megnyomorított Színház- és Filmművészeti Egyetem tüntetéseiről ismert FreeSZFE-logót viselte maszkján.

A Fővárosi Főügyészség szombaton azt írta, a 37 éves férfi pár nappal ezelőtt egy csepeli autóbuszon szúrta arcon a nőt. A sértett ugyanis olyan maszkot viselt, amelynek felirata „egy egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz való tartozására utalt”.

Megrendüléssel értesültünk a mozgalmunk támogatója – és ezáltal közösségünk tagja – ellen a tegnapi napon elkövetett…

Posted by Freeszfe on Friday, February 26, 2021

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta, a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás veszélyeztetésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvány alapján a férfi letartóztatását elrendelte. A végzés fellebbezések miatt nem végleges.

A kerületi ügyészség a férfi mielőbbi elszámoltatása érdekében gyorsított eljárásban bíróság elé állítást tervez – írták.