21 év fegyházat kapott felesége megöléséért a darnózseli hentes

Hat éve húzódott az ügy, ez most már jogerős.

A felesége megölésével és feldarabolásával vádolt darnózseli hentes, N. János (k) hallgatja az ítéletet büntetőperének tárgyalásán, az ügyben másodfokon eljáró Győri Ítélőtáblán 2019. október 29-én.
A felesége megölésével és feldarabolásával vádolt darnózseli hentes, N. János (k) hallgatja az ítéletet büntetőperének tárgyalásán, az ügyben másodfokon eljáró Győri Ítélőtáblán 2019. október 29-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Huszonegy év fegyházra ítélte felesége megölése miatt a darnózseli hentest pénteken a Kúria.

A férfit azzal vádolták, hogy 2014-ben megölte feleségét, a holttestet pedig a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, maradványait elégette, majd egy réten szétszórta.

A férfit a Tatabányai Törvényszék 2019 márciusában bizonyítottság hiányában felmentette a vád alól, a Győri Ítélőtábla azonban testi sértés miatt hét év börtönre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A harmadfokon eljáró Kúria pénteken súlyosította a másodfokú ítéletet, és jogerősen 21 év fegyházra ítélte a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

Ezek is érdekelhetnek