Megint széttépett egy mesekönyvet Dúró Dóra

Nem bír leállni a szélsőjobbos Dulifuli-párt politikusa, ezúttal a Vagánybagoly egy példányától mentette meg a vészesen érzékenyülő „gyerekeinket”.

Megint széttépett egy mesekönyvet Dúró Dóra
Fotó: Facebook/Dúró Dóra

Újabb, szerinte homoszexuális propagandát is tartalmazó mesekönyvet semmisített meg pénteken Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom nevű párt elnökhelyettese.

Az MTI híre szerint Dúró Dóra azt mondta: különösen felháborítónak tartja, hogy a kötet – a „Vagánybagoly és a harmadik Á” című, „avagy mindenki lehet más” alcímű mesekönyv – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelent meg! Hozzátette, hogy a kötet szerzője, Bán Zsófia beszédet mondott a 2013-as Budapest Pride megnyitóján.

Állami támogatással is folyik a homoszexuális propaganda a mesékben: a Nemzeti Kulturális Alap támogatta azt a…

Posted by Dúró Dóra on Friday, October 9, 2020

A politikus homoszexuális propagandának tartja, hogy az egyik szereplőnek nem apja és anyja, hanem két anyja van. A szélsőjobbos azt is nehezményezi, hogy

a mesekönyv egy másik részletében a szerző érzékenyíti „gyerekeinket” a fekete bőrű külföldi osztálytárs befogadására,

az egyik gyerekszereplő pedig viccelődve a „beverem a pofáját” kifejezést használja.

Felidézte, hogy a „Meseország mindenkié” című, szerinte ugyancsak homoszexuális propagandát tartalmazó mesekönyv ledarálása után hívták fel a figyelmét erre a „propaganda-mesekönyvre”.

Dúró Dóra írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy megtudja, miként támogathatta a Kásler Miklós által elnökölt NKA a kötet megjelenését, mennyi pénzzel támogatták a könyv kiadását és ki a felelős mindezért.

Dúró Dóra kérdésre válaszolva közölte: egyetért Borbély Lénárd csepeli polgármester (Fidesz-KDNP) azon intézkedésével, hogy a kerületi intézményekben betiltotta a „Meseország mindenkié” című könyvet.

Kapcsolódó hírek