Orbán fontos bejelentést tett az „egyheti 13. havi” nyugdíjról

Videóüzenetben szólt törzsbázisához a Idősek Tanácsának mai ülése után.

Orbán Viktor miniszterelnök és Müller Cecília országos tisztifőorvos az Idősek Tanácsának ülésén a Karmelita kolostorban 2020. október 1-jén.
Orbán Viktor miniszterelnök és Müller Cecília országos tisztifőorvos az Idősek Tanácsának ülésén a Karmelita kolostorban 2020. október 1-jén. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Nem szeretne „zsákbamacskát árulni”, de a mostani ősz az idősek számára nehezebb lesz, mint a tavasz volt, mert „az ország választópolgárai úgy döntöttek”, hogy ősszel nem zárjuk le az ország működését – magyarázta Orbán Viktor a Facebookon közzétett legújabb videójában.

Az Idősek Tanácsának csütörtöki ülése után a miniszterelnök azért megnyugtatta törzsbázisát: „járvány ide vagy oda”, a kormány a következő év elején megkezdi a beígért 13. havi nyugdíj visszaépítését.

Ez ugye az a tavasszal bedobott gumicsont, amit úgy kell értelmezni, hogy először 2021 februárjában érkezik a januári nyugdíjon felül kemény egyheti plusznyugdíj, majd ugyanez történik 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is, így „szétkenve” négy évre a „13. havi nyugdíj” nevű kommunikációs lózungot.

Kapcsolódó hírek