Bűnügy

Durvul a helyzet: Magyar Péter bebuktatta Rogán Antalt, Ádámot és Barbarát

Oktatás

Kamuzott a miniszter, mégsem lesz ingyen a jogosítvány a középiskolásoknak

Bulvár

Mi történik? Magyar Péter szerint koholt rendőri jelentés készült róla, Varga Judit is hirtelen előkerült és egy kapcsolati erőszakról szóló poszttal reagált

Rengeteg Bayern-drukker mondta le a budapesti Szuperkupa-döntőt

Úgy tűnik, a szurkolók meghallották a bajor miniszterelnök intő szavait.

Harta ViktorHarta Viktor
A Puskás Aréna az Európai Szuperkupa döntője, a Bayern München - Sevilla mérkőzés előtti napon 2020. szeptember 23-án.
A Puskás Aréna az Európai Szuperkupa döntője, a Bayern München - Sevilla mérkőzés előtti napon 2020. szeptember 23-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 3000 lehetséges jegyből csak 2100-at igényelt a Bayern München az UEFA-tól a csütörtöki, Budapesten tartandó Szuperkupa-döntőre, de hétfőn és kedden még ebből is 900-at visszamondtak a német szurkolók – írja a Szabad Európa a Bayern München szurkolói klubokat összefogó Club Nr. 12 tájékoztatása nyomán.

Alexander Fischer, a szervezet sajtósa szerint a szurkolók döntését a kormányfő bejelentése, miszerint a hazatérő szurkolóknak tesztelniük kell, vagy pedig két hétre karanténba kell vonulniuk, illetve a járvány erősödése egyaránt befolyásolta.

Szerinte meglepetés lenne, ha 1000 német drukkernél több jelenne meg a Bayern-Sevilla derbin.

Az eredetileg a portugáliai Portóba tervezett találkozót a koronavírus terjedése miatt helyezte át az UEFA Budapestre, azonban itthon is romlik a helyzet. Fischer nem érti, a szervezet miért ragaszkodik ennek fényében is a meccs megtartásához.

Hétfőn Markus Söder bajor kormányfő arra kérte a Bayern szurkolóit, hogy ne utazzanak el a döntőre, nyila felhívását a legnagyobb Bayern München szurkolói klub, az FC Bayern München Fanclub Nabburg/Oberpfalz vissza is mondta a teljes utat. Az 5755 tagú klub elnöke, Bernd Hofmann arról beszélt, nem helyesli, hogy a Szuperkupa-döntőt Budapesten és nézők előtt rendezik meg, szerinte a legfontosabb a szurkolók egészsége és biztonsága.

Ha más nem, a döntőn Orbán Viktor még ott lehet, miután kiderült, hogy a járványhelyzet miatt elmaradt az uniós csúcs, ami pont ütközött volna a meccsel. Hogy valóban ott lesz-e, azt egyelőre nem tudni.

Ez is érdekelhet

Várkonyi Andrea után Mészáros Lőrinc is szót kért

Friss fotókon Mészáros Lőrinc, aki idén is Spanyolországig utazott, hogy felcsúti futballistákat láthasson

Lázadoznak a német szurkolók, nem akarnak edzőmeccset Orbán focicsapatával

Meghalt Dobor Dezső sportriporter

Orbán Viktor kedvenc sportlapja kiállt a gyermekbántalmazó edzők mellett

Újabb öt évig Németh Szilárd lesz a birkózószövetség elnöke