Már 21-en meghaltak Magyarországon a bika nevű új dizájnerdrogtól

Fogyasztásával erős idegméreg jut a szervezetbe, a szer használói órákon át is haldokolhatnak.

Már 21-en meghaltak Magyarországon a bika nevű új dizájnerdrogtól

Néhány hét alatt megduplázódott azok száma, akik a hazánkban májusban megjelent új dizájnerdrog, a bika miatt haltak meg: augusztus elején még csak 11 áldozatot tartottak számon, mostanra viszont már 21 elhunytról tudni.

A 24.hu a rendőrség tájékoztatása nyomán azt írja, a halálesetek többsége Budapesten történt, de Borsod is különösen érintett, és Fejér, Nógrád, Tolna, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is gyilkolt az állítólag kínai laborokból származó pszichoaktív szer.

Maga az anyag olyan, mint a herbál, csak sokkal erősebb, emellett rendkívül olcsó: néhány száz forintért hozzá lehet jutni egy „bikás” cigihez, így főként a nehéz anyagi helyzetben lévők élnek vele. Fogyasztásával egy erős idegméreg jut a szervezetbe, mely kómához hasonló állapotot idéz elő. Minden egyes használat károsítja az agyat, a szer használói órákon át is haldokolhatnak.

Úgy tudni, Tolnában gondatlanságból elkövetett emberölés miatt is nyomoz a rendőrség egy díler kapcsán, akinek egy vásárlója belehalt a bika fogyasztásába.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek