Orbán is bejelentést tett a szeptemberi szigorításokról

Orbán is bejelentést tett a szeptemberi szigorításokról

Videót tett közzé Mr. „több Balaton, kevesebb Adria”.

„Megtartotta első őszi ülését a határvédelem kérdésével foglalkozó munkacsoport, úgy döntött tegnap a kormány, hogy az ajtónkon kopogtató második hullám megfékezése érdekében komoly intézkedéseket kell hoznunk” – magyarázta Orbán Viktor szombat reggeli Facebook-videójában.

Orbán Viktor miniszterelnök (középen) a határvédelmi munkacsoport ülésén a Belügyminisztériumban 2020. augusztus 29-én.

Orbán Viktor miniszterelnök (középen) a határvédelmi munkacsoport ülésén a Belügyminisztériumban 2020. augusztus 29-én.Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök arról beszélt, hogy elsősorban a vírus behurcolását kell csökkentenünk, ezért „szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltünk el”.

Ezeknek a technikai részleteit áttekintettük, képesek vagyunk arra, hogy ha összefogunk, mint tettük a vírus első hullámakor, akkor a második hullámot meg tudjuk fékezni; most még időben vagyunk – mondta.

Szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltünk el // We introduced strict border protection measures

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. augusztus 28., péntek

Orbán arra nem tért ki, hogy a jól hangzó szólamai ezúttal is csak komolytalan ötletbonbonok-e (mint a „több Balaton, kevesebb Adria” szlogen, ami után kiderült, hogy ő is, és kormánya prominensei is az Adrián nyaraltak), ahogy arról sem beszélt, hogy az összefogás jegyében továbbra is csak a pórnépnek kell-e maszkot viselnie, míg a méltóságosok mindenhol anélkül mutatkoznak és a járványügyi ajánlások ellenére egymást tapogatják.

Kapcsolódó hírek