Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Jön a bejelentés: órákon belül kiderülhet, milyen járványügyi szigorítások jönnek szeptembertől

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 14-én.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 14-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a pénteki kormányülést követően 16.30 és 18.00 óra között sajtótájékoztatót tart, ahol bejelenthetik a korábban beharangozott járványügyi szigorításokat – írja a hvg.hu.

Gulyás már augusztus 19-én arról beszélt, hogy ősztől szigorítások várhatóak, és szeptember 1-től senki ne tervezzen külföldi utazást. Két nappal később Orbán Viktor miniszterelnök is ráerősített erre, mondván, déli irányba ne tervezzen senki nyaralást ősztől, mert „bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe”.

Az erre a hétre tervezett kormányülés és az azt követő sajtótájékoztató eddig kérdéses volt. Mint ismert, a hétvégén egy nagy fideszes rendezvényen ott volt az a Hollik István is, akinél később koronavírus-fertőzést állapítottak meg. A bulin megjelent Gulyás Gergely is, akinek az első tesztje negatív lett, ugyanakkor karanténba vonult. Vélhetően a második teszt sem mutatott ki nála fertőzést, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy ma már tarthat a kormányinfót.