Együtt kerti partizott a koronavírusos Hollik Istvánnal Gulyás Gergely és Orbán Balázs

Egy Balaton-felvidéki kúria lett a vesztük.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. július 3-án.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. július 3-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

Az Azonnalinak sikerült megszólaltatnia Hollik Istvánt, aki a Facebook-oldalán jelentette be csütörtökön, hogy egy szombati magánrendezvény után nem érezte jól magát, és kiderült, elkapta a koronavírust.

Hollik a lapnak azt mondta, ez a rendezvény – egy kerti parti volt – ugyanaz, amely miatt Gulyás Gergely és Orbán Balázs hatósági házi karanténba került.

A Fidesz kommunikációs igazgatója a 24.hu-nak is nyilatkozott. Nekik arról magyarázott, a partin viszonylag kevesen voltak, a szabad ég alatt tartózkodtak, nem hiszi, hogy bárkit megfertőzhetett.

Úgy tudni, a rendezvényt Schaller-Baross Ernő Balaton-felvidéki kúriáján tartották. Schaller-Baross is Gulyás minisztériumában dolgozik, nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkári poszton.

A 24.hu a Fidesz sajtóosztályától azt próbálta megtudni, hogy más politikusok is érintettek lehetnek-e, de egyelőre nem érkezett válasz.

Kapcsolódó hírek