Megállás nélkül hordta a tengerre az utasokat a NER luxusrepülője az utóbbi napokban

Sokan megfogadták Orbán Viktor intelmeit, és lezavartak még egy gyors kiruccanást a szigorítások előtt.

Orbán Viktor miniszterelnök kilép az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én, kezében a Ludogorec-logós ajándéktáska.
Orbán Viktor miniszterelnök kilép az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én, kezében a Ludogorec-logós ajándéktáska. Fotó: Átlátszó/Németh Dániel

Budapest és több adriai-, valamint földközi-tengeri úticél között ingázott az elmúlt napokban szüntelen az a luxusrepülőgép, melyet előszeretettel használ a NER-elit, és amelyen Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc is utazott már, de Szijjártó Péter luxusjachtozása körül is feltűnt Splitben – írja a 24.hu a Flightaware repülőgépes adatbázis alapján.

A lap tételesen végigvette, hogyan alakult az OE-LEM lajstromjelű, 17 milliárd forint értékű magángép menetrendje az elmúlt napokban, a belengetett járványügyi szigorításokat megelőzvén.

Mint írják, a repülő augusztus 13-án Budapestről Nizzába, a Cote d’Azur reptérre ment, innen a horvátországi Brac szigetére szállt. A folytatásban Budapest, majd Bécs következett, majd jött a hosszú hétvégi csúcsforgalom.

Augusztus 19-én Budapestről a ciprusi Lárnakába repült, utána augusztus 21-én nyomott egy Budapest-Nizza-Málaga-Dubrovnik kört.

Augusztus 23-án is hasonló, többállomásos utat bonyolított a méregdrága gép, ki tudja milyen kiváltságosokkal a fedélzetén: Ciprus után ismét Brac szigetén landolt, ezt követően Nizzába repült, innen még aznap este hazatért Ferihegyre.

A luxusgép augusztus 24-én sem pihent: a repülési adatok szerint Brac szigetére repült, ahonnan még délelőtt visszatért.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keres a Röviden!

Kapcsolódó hírek