Hadházy: Orbánék a honvédségi luxusgéppel repülhettek Rómába

A Magyar Honvédség egyik Dassault Falcon 7X típusú luxusrepülőjének belseje.
A Magyar Honvédség egyik Dassault Falcon 7X típusú luxusrepülőjének belseje. Fotó: Facebook/Harangozó Tamás

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő repülési adatok alapján arra a következtetésre jutott, hogy Orbán Viktor feleségével, fiával és kisebbik lányával „minden bizonnyal a honvédséginek nevezett, 607-es számú, Falcon 7X típusú luxus jettel érkezett csütörtök este Rómába”.

A politikus azt is kiszámolta, hogy az 1 óra 40 perces repülőút oda-vissza 9 millió forintjába kerülhetett az adófizetőknek – a luxusgép óradíja ugyanis kb. 3 millió forint. Hadházy szerint bizonyos állam- vagy kormányfői protokoll-látogatásokon megszokott, hogy a vezető magával viszi a feleségét, de a gyerekeket is vinni „hungarikum”.

A miniszterelnök, a felesége, a fia és a lánya minden bizonnyal a honvédséginek nevezett, 607-es számú, Falcon 7X típusú…

Posted by Hadházy Ákos on Friday, August 27, 2021

Mint arról korábban beszámoltunk, egy csütörtök este készült amatőr fotó buktatta le az Orbán-családot egy római kisvendéglőben. Péntek reggel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Orbán az olasz fővárosban tartózkodik, ám a hivatalos magyarázat szerint csak a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vesz részt.

Kapcsolódó hírek