Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Titkolják, ki luxusrepülőzteti Orbán Viktort

Egy darabig még rejtve marad a miniszterelnök sugardaddyje.

Orbán Viktor miniszterelnök kilép az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én, kezében a Ludogorec-logós ajándéktáska.
Orbán Viktor miniszterelnök kilép az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én, kezében a Ludogorec-logós ajándéktáska. Fotó: Átlátszó/Németh Dániel

Múlt héten került ki az Országgyűlés honlapjára többek között Orbán Viktor vagyonnyilatkozata is, amiben természetesen egy szó sincs arról, hogy milyen módon szokott rendszeresen luxusrepülőzni a „puritán miniszterelnök” – annyi biztos csak, hogy Orbán családtagjai és barátai szinte mind milliomossá, milliárdossá lettek 2010 óta, így valószínűleg köztük kell keresni a gáláns jótevőt.

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint amikor Orbán magánrepülőgéppel utazik, akkor minden alkalommal repülőjegyet vesznek neki – írja a hvg.hu –, de az egyelőre rejtély, hogy ezeket a jegyeket ki veszi neki.

Az Átlátszó korábban emlékezetes oknyomozó cikkekben buktatta le Orbánt, aki luxusgéppel szeret külföldre utazni: az OE-LEM lajstromszánú gép mellett volt például egy HA-LKZ nevű magángép is, amely tavaly hogy, hogy nem 12 alkalommal keveredett éppen oda, ahol Orbán pont valamilyen hivatalos állami látogatáson, vagy focimeccsen vett részt.

Az Átlátszó Havasi közlésén felbuzdulva közadatigénylést adott be a Miniszterelnökségre, hátha nem félnek elárulni, hogy

  • hány alkalommal,
  • milyen utazásokra (indulási és érkezési település, ill. esemény megnevezése),
  • mely cégektől vagy magánszemélyektől,
  • mekkora összegért

vettek repülőjegyeket magántulajdonú repülőgépekre valakik a miniszterelnöknek.

A bátor Miniszterelnökség azzal pattintotta le a lapot, hogy „ők nem adatgazdák”, ezért a lap adatigénylést küldött a Miniszterelnöki Kabinetirodának is, de ők is azzal hárítottak, hogy nem adatkezelők.

Az Átlátszó ezért most a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, hogy legalább akkor az derüljön ki, ki kezeli ezeket az adatokat, aztán egyszer majdcsak nem lesz már titkolnivaló, hogy

ki ez az nagylelkű barát, aki Orbán Viktor luxusrepülőzését szponzorálja, és aki önzetlen szerepvállalásával példakép lehetne az egész nemzet számára, de valamiért nem engedik, hogy név szerint a keblünkre öleljük.

Orbán fura rikoltozással beszélt arról, hogy aggódik unokái jövőjéért

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt