Fotókkal bizonygatják Orbánék, hogy milyen puritán a Gundel menzája

Még a híresen vagyontalan miniszterelnök is meg tudja fizetni.

Fotókkal bizonygatják Orbánék, hogy milyen puritán a Gundel menzája
Fotó: hvg.hu/Miniszterelnökség

Korábban írtuk a hvg.hu nyomán, hogy a Gundel étterem nyerte el a Budai Várba költözött puritán Miniszterelnökség étkeztetését, válaszul a kormányzat le is fotózta, ahogy puritánul étkezik Orbán, és még a heti menüt is mellékelték.

A hvg.hu azt írja, a cikk után jelentkezett náluk Orbán Viktor egyik kommunikációért felelős embere, Kaminski Fanny, hogy sietve friss fotókkal vegye élét a luxuséttermezésnek.

Ezek alapján a 21 milliárdból felújított új helyen a miniszterelnök

műanyagtálcáról falhatja a füstölt csülkös bablevest 300 forintért vagy a burgonyafőzeléket ugyancsak 300 forintért, de a sertéssült sem kerül többet 800 forintnál a héten.

Hogy ezeket az átlagos budapesti menzákhoz mérten is nyomott árakat hogyan sikerül kihoznia a Gundelnek, nem tudni; a lap közérdekű adatkikéréssel fordult a várgondnoksághoz, hogy megtudja a közpénzből fizetett megbízás részleteit, amelynek keretén belül a Gundelt választották Orbánék étkeztetésére.

A 444.hu vette észre közben, hogy az ebéddel pózolós fotó mintha kissé elkapkodott/beállított lenne – vagy Orbán nem túl gyakorlott késsel-evő –, mert a miniszterelnök a tompa felével esett neki a Stefánia-vagdaltnak. De az is érdekes, hogy nincs poharuk – bizonyára közös kancsóból isznak a puritán politikusok (eresz alatt felfogott ingyen-esővizet).

Kapcsolódó hírek