Luxusétterem főz a Várba költözött Orbán Viktorra

Az ország egyik legmenőbb helye viszi a miniszterelnökségi menzát, szigorúan a „puritánság” jegyében.

Orbán Viktor miniszterelnök és Ana Brnabic szerb miniszterelnök a budapesti Gundel étteremben 2018. február 8-án este.
Orbán Viktor miniszterelnök és Ana Brnabic szerb miniszterelnök a budapesti Gundel étteremben 2018. február 8-án este. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A Gundel éttermet bízták meg azzal, hogy üzemeltesse a januártól a Budai Várba költözött Miniszterelnökség menzáját – írta meg hétfőn a hvg.hu.

Az évszázados múlttal és nemzetközi hírrel bíró Gundel Étterem pályázaton nyerte el a megbízást, ami a teljes catering tevékenységet magában foglalja Orbán új, a kormánymédia szerint „puritán”, 21 milliárdból felújított karmelita kolostorban kialakított rezidenciáján.

A lap szerette volna megtudni az étteremről, hogy mennyiért főznek Orbánékra, de a Gundel a várgondnoksághoz irányította a HVG-t. A várgondnokság egyelőre nem adta ki a megállapodás részleteit.

A Gundel étterem honlapján a legolcsóbb főétel ára a 6000 forinthoz közelít, a legdrágábbat 16 500 forintért adják. A HVG megjegyzi, ez persze nem jelenti azt, hogy ezen az árszínvonalon üzemel majd a Miniszterelnökség menzája is.

A HVG felidézi, az étterem vezető séfje a Litauszki Zsolt, aki számos értelmet futtatott már fel, és dolgozott annak a Zsidai Zoltán Roynak is, akinek cégcsoportját szintén megtalálni a Várban, emellett Orbán Ráhellel is jó kapcsolatot ápol.

Orbán Viktornak egyébként január 7-re „Házavató bulit” szerveztek ellenzékiek, délben el is indult a tüntetés. Az eseményről itt mutattunk videókat:

Kapcsolódó hírek