Közlekedés

Kalauz nélkül fognak közlekedni a vonatok Pilisvörösvár és Rákos között

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Kultúra

Szétverték, csikkekkel, sörrel öntötték tele a Keleti pályaudvar zongoráját

Hadházy: Orbán „felköltözött királynak a Várba”

Harta ViktorHarta Viktor

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint a magyar miniszterelnök megtette azt, amit még Rákosi Mátyás sem mert megtenni.

Az Index emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor 2019-től már a Budai Várban lévő új irodájában dolgozik majd, egészen pontosan a Karmelita kolostorban.

az építkezés és a költözés összköltsége 21 milliárdba forintBA, ezen belül csak a miniszterelnöki dolgozószoba belsőépítészeti kialakítása 3,925 milliárdba került,

minderre pedig a kormánypropaganda a „puritán” szót használja előszeretettel.

A költözés építészeti oldaláról az Urbanista itt írt, itt találhatók fotók, a Facebookon pedig Hadházy mondta meg most a magáét:

Orbán megtette, amit még Rákosi sem mert megtenni: felköltözött királynak a Várba. (Azért, hogy a magyarokat arcul köpve ezt meg meri tenni, mindannyian felelősök vagyunk. Engedtük őket a köztévét elfoglalni és annyit lopni, hogy a többi sajtó nagy részét megvegyék. Így a magyarok nagy része a propagandasajtóból “szerény kolostori körülményekről” értesül- hogy milyenek ezek a “szerény körülmények”, arról a linkelt cikkben tájékozódhat. Amiről viszont nem tudhat, az az, hogy ez mennyibe került. Az titok. Így azt sem tudja elképzelni, hogy mennyi fontosabb dologra lehetett volna költeni ezt a pénzt. Azért sejtései mindenkinek lesznek és talán azok is elgondolkodnak ennek a beruházásnak a szükségességén, akik elhiszik a miniszterelnök meséjét arról, hogy minden nagyon jól halad az országban.) Ja, Rákosinak is javasolták amúgy, hogy költözzön fel, de ő azt mondta, hogy “elég nagy nekünk a Párláment, Elvtársak”. Gondolom, azért egy kicsit a népharagtól is félt.

Orbán megtette, amit még Rákosi sem mert megtenni: felköltözott királynak a Várba. (Azért, hogy a magyarokat arcul…

Posted by Hadházy Ákos on Tuesday, December 25, 2018

A Várba költözéssel egy régi vágya teljesül a miniszterelnöknek: az 1998-2002-es Fidesz-kormány idején a Sándor-palotát is miniszterelnöki irodának újíttatta fel, de a 2002-es kormányváltás után végül a köztársasági elnök hivatala költözött be – írta az Index.

A Várban található, a Várszínháznak otthont adó Karmelita kolostort – mely kétszer nagyobb a Sándor-palotánál – a 2010-es választási győzelem után nézte ki Orbán. 2016-ban már lehetett tudni a költözésről, akkor neki is álltak az építkezésnek, 2019 januárja pedig már itt éri majd Orbán Viktort.

Ez is érdekelhet

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Orbán Viktor elutazik

Orbán levélben agitálja szavazásra az EU-n kívül élő magyarokat

Rétvári Bence bejelentette, Magyarországon az emberek 83 százaléka biztonságban érzi magát

Szentkirályi Alexandra lett a Fidesz budapesti elnöke

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták