Hadházy: Orbán „felköltözött királynak a Várba”

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint a magyar miniszterelnök megtette azt, amit még Rákosi Mátyás sem mert megtenni.

Az Index emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor 2019-től már a Budai Várban lévő új irodájában dolgozik majd, egészen pontosan a Karmelita kolostorban.

az építkezés és a költözés összköltsége 21 milliárdba forintBA, ezen belül csak a miniszterelnöki dolgozószoba belsőépítészeti kialakítása 3,925 milliárdba került,

minderre pedig a kormánypropaganda a „puritán” szót használja előszeretettel.

A költözés építészeti oldaláról az Urbanista itt írt, itt találhatók fotók, a Facebookon pedig Hadházy mondta meg most a magáét:

Orbán megtette, amit még Rákosi sem mert megtenni: felköltözött királynak a Várba. (Azért, hogy a magyarokat arcul köpve ezt meg meri tenni, mindannyian felelősök vagyunk. Engedtük őket a köztévét elfoglalni és annyit lopni, hogy a többi sajtó nagy részét megvegyék. Így a magyarok nagy része a propagandasajtóból “szerény kolostori körülményekről” értesül- hogy milyenek ezek a “szerény körülmények”, arról a linkelt cikkben tájékozódhat. Amiről viszont nem tudhat, az az, hogy ez mennyibe került. Az titok. Így azt sem tudja elképzelni, hogy mennyi fontosabb dologra lehetett volna költeni ezt a pénzt. Azért sejtései mindenkinek lesznek és talán azok is elgondolkodnak ennek a beruházásnak a szükségességén, akik elhiszik a miniszterelnök meséjét arról, hogy minden nagyon jól halad az országban.) Ja, Rákosinak is javasolták amúgy, hogy költözzön fel, de ő azt mondta, hogy “elég nagy nekünk a Párláment, Elvtársak”. Gondolom, azért egy kicsit a népharagtól is félt.

Orbán megtette, amit még Rákosi sem mert megtenni: felköltözott királynak a Várba. (Azért, hogy a magyarokat arcul…

Posted by Hadházy Ákos on Tuesday, December 25, 2018

A Várba költözéssel egy régi vágya teljesül a miniszterelnöknek: az 1998-2002-es Fidesz-kormány idején a Sándor-palotát is miniszterelnöki irodának újíttatta fel, de a 2002-es kormányváltás után végül a köztársasági elnök hivatala költözött be – írta az Index.

A Várban található, a Várszínháznak otthont adó Karmelita kolostort – mely kétszer nagyobb a Sándor-palotánál – a 2010-es választási győzelem után nézte ki Orbán. 2016-ban már lehetett tudni a költözésről, akkor neki is álltak az építkezésnek, 2019 januárja pedig már itt éri majd Orbán Viktort.

Kapcsolódó hírek