Soltész: nekünk ez a szivárványos zászló nem kell, vigyék vissza Nyugatra!

Szent Istvántól, sőt, Szűz Máriától levezette, hogy a jó kereszténynek miért fontos rühellnie a homoszexuálisokat.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a kormányzati támogatással felújított katolikus plébániatemplom felszentelési ünnepségén a Zala megyei Pölöskén 2020. augusztus 22-én.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a kormányzati támogatással felújított katolikus plébániatemplom felszentelési ünnepségén a Zala megyei Pölöskén 2020. augusztus 22-én. Fotó: MTI/Varga György

„Szent István nyugati szövetségkötésének szimbóluma a szivárvány zászlaja az Ószövetségből és a Szűz Máriát jelképező 12 csillag, ami az Európai Unió zászlajában is szerepel, de ezeket az értékeinket most el akarják rabolni tőlünk”

– hordott össze hetet-havat a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Zala megyei Pölöskén.

Soltész Miklós a 15 millió forintos kormányzati támogatással felújított katolikus plébániatemplom felszentelési ünnepségén szigorúan a keresztényi elfogadás jegyében azzal hergelte hallgatóságát:

nekünk ez a szivárványos zászló nem kell, „vigyék vissza” Nyugatra, nekünk azok az értékek kellenek, amelyeket több mint kétezer éve Isten az emberek lelkébe írt.

Az unió zászlaját megtartjuk, mert benne van Mária szimbóluma, de ha sokáig „űzik a lelkeket és rombolják az értékeket”, nehéz lesz ezt a közösséget egyben tartani – fenyegetett.

Soltész arról is magyarázott, hogy Szent István két szövetséget is kötött: egyrészt a Nyugat-Európából érkező kereszténységgel, másrészt Szűz Máriával (?), aki állítólag azóta is védi, őrzi az országot.

Ma sajnos értékeket rombolunk, „olyanok akarják megmondani nekünk, hogy mi az igazság, akik azt sem tudják, micsoda küzdelem volt ebben a térségben, ebben az országban az értékek, a kereszténység megőrzése érdekében” – mesélte az államtitkár.

Kapcsolódó hírek