Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Fideszesek követelik Simonka György kizárását pártból

Aggódnak, hogy miatta nem tudnak majd eredményesen szerepelni a következő választáson.

RövidenRöviden
Simonka György, a Fidesz bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt országgyűlési képviselője.
Simonka György, a Fidesz bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt országgyűlési képviselője.

Simonka György kizárását kezdeményezi a pártból Ruck Márton medgyesegyházi fideszes csoportelnök, mert a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással megvádolt parlamenti képviselő szerinte súlyosan árt a Fidesz jó hírének.

„Simonka György tevékenysége az utóbbi években rendkívüli módon erodálta a dél-békési Fideszt, az általa generált és érdekköre által menedzselt pályázatok szabálytalanságai miatt, már ez idáig 700 millió forint jogerős visszafizetési kötelezettsége keletkezett az önkormányzatoknak (ami várhatóan tovább fog nőni), ez biztos csődöt jelenti a településeink számára. Azok a Fidesz-tagok, akiknek nem egyezett a véleményük, sorra kizárásra kerültek, így mára szervezetünk nagyon meggyengült. Nem látom esélyét, hogy a 2022-es választásokon eredményesen tudjunk szerepelni, amennyiben a Simonka György a továbbiakban is folytatni fogja romboló tevékenységét”

– írta Ruck a Dél-Békési Hírmondó oldalon megjelent, augusztus 10-én kelt kizárási javaslatban.

https://www.facebook.com/delbekesihirmondo/photos/a.160992675532727/165010845130910/?type=1&theater

Indoklása szerint az Országgyűlés 2018-ban kiadta Simonka mentelmi jogát, akit ezt követően az ügyészség előbb meggyanúsította és kihallgatta, majd vádat emelt ellene. Ennek nyomán 2020 januárjában már a Fővárosi Törvényszéken a vádlottak padján ült.

Felrója Simonkának azt is, hogy a büntetőper megkezdése után koncepciós perrel vádolta meg a Központi Nyomozó Főügyészséget, ami állítása szerint súlyosan sérti a kormánypárt érdekeit. Emellett Ruck szerint Simonka a helyi Fidesz-szervezeteket sem tájékoztatta az ellen indult büntetőeljárásról.

Simonka is ügyel a jó hírnevére

Érdekes mellékszál, hogy Simonka György néhány napja bennünket, a Rövident fenyegeti hasonló alapon: jogi eljárásokat helyezett kilátásba és több millió forintot követel, amiért szerinte a Röviden közlései megsértik a jó hírnévhez való jogát, amikor „költségvetési csalással megvádolt” politikusként említjük.

A fideszes sugalmazása szerint ezt a tényt el kellene hallgatnunk; helyette előre megszerkesztett mondatsablonok sorát küldte el arra vonatkozóan, hogy szerinte hogyan kellene fogalmaznunk vele kapcsolatban, amit ezúttal is visszautasítunk, és a független, befolyásmentes tartalmaink ellen irányuló súlyos támadásként értékelünk.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Visszavonul a korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt fideszes Simonka György

Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte az ügyészség

Bilincset és hurkos kötelet akasztottak Simonka György házának ajtajára

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter