Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Fideszesek követelik Simonka György kizárását pártból

Aggódnak, hogy miatta nem tudnak majd eredményesen szerepelni a következő választáson.

Simonka György, a Fidesz bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt országgyűlési képviselője.
Simonka György, a Fidesz bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt országgyűlési képviselője.

Simonka György kizárását kezdeményezi a pártból Ruck Márton medgyesegyházi fideszes csoportelnök, mert a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással megvádolt parlamenti képviselő szerinte súlyosan árt a Fidesz jó hírének.

„Simonka György tevékenysége az utóbbi években rendkívüli módon erodálta a dél-békési Fideszt, az általa generált és érdekköre által menedzselt pályázatok szabálytalanságai miatt, már ez idáig 700 millió forint jogerős visszafizetési kötelezettsége keletkezett az önkormányzatoknak (ami várhatóan tovább fog nőni), ez biztos csődöt jelenti a településeink számára. Azok a Fidesz-tagok, akiknek nem egyezett a véleményük, sorra kizárásra kerültek, így mára szervezetünk nagyon meggyengült. Nem látom esélyét, hogy a 2022-es választásokon eredményesen tudjunk szerepelni, amennyiben a Simonka György a továbbiakban is folytatni fogja romboló tevékenységét”

– írta Ruck a Dél-Békési Hírmondó oldalon megjelent, augusztus 10-én kelt kizárási javaslatban.

https://www.facebook.com/delbekesihirmondo/photos/a.160992675532727/165010845130910/?type=1&theater

Indoklása szerint az Országgyűlés 2018-ban kiadta Simonka mentelmi jogát, akit ezt követően az ügyészség előbb meggyanúsította és kihallgatta, majd vádat emelt ellene. Ennek nyomán 2020 januárjában már a Fővárosi Törvényszéken a vádlottak padján ült.

Felrója Simonkának azt is, hogy a büntetőper megkezdése után koncepciós perrel vádolta meg a Központi Nyomozó Főügyészséget, ami állítása szerint súlyosan sérti a kormánypárt érdekeit. Emellett Ruck szerint Simonka a helyi Fidesz-szervezeteket sem tájékoztatta az ellen indult büntetőeljárásról.

Simonka is ügyel a jó hírnevére

Érdekes mellékszál, hogy Simonka György néhány napja bennünket, a Rövident fenyegeti hasonló alapon: jogi eljárásokat helyezett kilátásba és több millió forintot követel, amiért szerinte a Röviden közlései megsértik a jó hírnévhez való jogát, amikor „költségvetési csalással megvádolt” politikusként említjük.

A fideszes sugalmazása szerint ezt a tényt el kellene hallgatnunk; helyette előre megszerkesztett mondatsablonok sorát küldte el arra vonatkozóan, hogy szerinte hogyan kellene fogalmaznunk vele kapcsolatban, amit ezúttal is visszautasítunk, és a független, befolyásmentes tartalmaink ellen irányuló súlyos támadásként értékelünk.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt