A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőre az ártándi határátkelőhely belépési oldalán 2014. április 29-én.

Több százmilliós áfacsalás miatt őrizetbe vettek egy szegedi önkormányzati képviselőt

Több százmillió forintos áfacsalás gyanújával őrizetbe vette a NAV Joób Mártont, az Összefogás Szegedért önkormányzati képviselőjét – tudta meg az Origo.

A propagandalap információi szerint a NAV már hosszabb ideje nyomozott a politikus ügyében. Megkeresésükre a hatóság annyit közölt, hogy folyamatban lévő ügyben nem nyilatkozhatnak. Ugyanakkor úgy tudni, Joób letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

A férfi a szegedi polgármester, Botka László legszűkebb köréhez tartozik és az önkormányzatban a család- és szociálpolitikáért, illetve sportért felelős tanácsnok, de a Hit Gyülekezetéhez is szoros kapcsolat fűzi. A 2018-as választáson az MSZP és a Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltje volt Csongrád megye 2-es körzetében (Szeged), de B. Nagy László, a Fidesz-KDNP jelöltje megelőzte.

A szegedi önkormányzat közleményt adott ki, melyben azt írták, megdöbbenve értesültek Joób Márton ügyéről, hozzátéve: arról semmilyen ismeretük nem volt, és „semmi köze nincs a képviselői munkájához”. Közölték, remélik, hogy a hír nem igaz, és a politikus tisztázza magát.

Kiemelt kép: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőre az ártándi határátkelőhely belépési oldalán 2014. április 29-én. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Kapcsolódó hírek