Nem árulja el a kormány, hogyan hozták haza Peruból Kaleta Gábort

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én.
Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mesterházy Attila MSZP-s parlamenti képviselő fordult írásbeli kérdéssel Pintér Sándor belügyminiszterhez azzal kapcsolatban, hogy hogyan került haza a gyermekpornográf képekkel lebukott volt perui nagykövet, Kaleta Gábor a dél-amerikai országból.

Mesterházy arra volt kíváncsi, hogy rendőrök kísérték-e Peruból Magyarországra a volt diplomatát. A belügyminiszter azonban nem halmozta el részletekkel. Annyit válaszolt csupán, hogy

a Külügyi bizottság idén február 17-i, valamint a Nemzetbiztonsági Bizottság március 4-i ülésén téma volt az ügy, ezeken részletes tájékoztatás hangzott el, azonban mindegyik zárt ülés volt.

A Kaleta-ügy kapcsán néhány napja Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kérdezte Polt Pétert. Ennek során kiderült, hogy nem merült fel arra vonatkozó konkrét adat, hogy a volt nagykövet fizetett volna a gépén tárolt gyermekponró-felvételekért, illetve a vádiratban leírtakon túl más tiltott tevékenységet is végzett volna.

Kaleta tettéért nemrég felfüggesztett börtönt és potom 540 ezer forintos pénzbüntetést kapott, azonban ügyvédjével még ez ellen is fellebbeztek, így az ügy másodfokon folytatódik.

Kapcsolódó hírek