Bulvár

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

A Twitter letiltotta Trump fiát, mert hülyeségeket posztolt a koronavírusról

Apjához hasonlóan ő sem bír lejönni a hidroxiklorokin-mániáról.

RövidenRöviden
Ifjabb Donald Trump.
Ifjabb Donald Trump. Fotó: Flickr/Gage Skidmore

A Twitter kedden átmeneti időre felfüggesztette Donald Trump legidősebb fiának a fiókját, mert megítélésük szerint ifjabb Donald Trump megsértette a médium szabályzatát. Ifjabb Donald Trumpot azt követően függesztették fel 12 órányi időtartamra, hogy a mikroblogon

közzétett egy videót, amely a hidroxiklorokin nevű szer előnyeit taglalta.

A hidroxiklorokint malária és néhány súlyos autoimmun betegség – például lupus vagy artritiszes ízületi gyulladás – kezelésére használják, és az Egyesült Államokban sokhelyütt a koronavírus-fertőzés enyhébb formáinak kezelésére is alkalmazzák. Alkalmazása azonban vitatott.

Az idén májusban a tekintélyes Lancet tudományos folyóirat tanulmányt jelentetett meg a hidroxiklorokin állítólagos súlyos mellékhatásáról. A tanulmány botrányt keltett tudományos körökben, többen kérték a kísérletek részleteit és az adatokat, s kiderült, hogy a tudományos életben egyébként ismeretlen kutatók adatai nem feleltek meg a valóságnak. A folyóirat bocsánatot kért és vissza is vonta a publikációt. A hidroxiklorokint azóta is alkalmazzák több helyen, s maga Donald Trump elnök is szedte pár hétig.

A Twitter – a Google-lal együtt – néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy töröl minden bejegyzést, információt és utalást, amely az új típusú koronavírus eredetét feszegeti, és a vírus okozta betegséggel és járvánnyal kapcsolatban a megítélése szerint félrevezetőnek vagy összeesküvés-elméletnek minősített megjegyzéseket publikál.

Ifjabb Donald Trump szóvivője, Andy Surabian bírálta a Twitter döntését. Mint fogalmazott: Trump olyan videót tett közzé, amelyen orvosok és járványügyi szakemberek vitatják meg a hidroxiklorokinnal kapcsolatos tapasztalataikat és nézeteiket, azt sugalmazva, hogy a szer mégis csak hatásos lehet a Covid-19 kezelésében. Surabian leszögezte: a nagy médiacégek ismét arról tettek tanúbizonyságot, hogy el akarják nyomni a szólásszabadságot az interneten.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

600 ezer forintos Gucci-táskával a vállán utazott Trumphoz Orbán Viktor 19 éves lánya

Trump Orbán Viktorról: „remek munkát végez, ő a főnök”

Orbán Viktor az Egyesült Államokba látogat, Donald Trumpot is megnézi

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

Terrortámadás történt Moszkva közelében, sok a halott

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét