Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Hazugságként jelölte meg a Twitter Donald Trump újabb fröcsögését

Először fordult elő ilyen; az amerikai elnök szerint a közösségi oldal beavatkozik a választásba.

Donald Trump, 2017 és 2021 között az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke.
Donald Trump, 2017 és 2021 között az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke. Fotó: Flick/Gage Skidmore

Történetében először fordult elő, hogy a Twitter jelezte egy bejegyzésnél: Donald Trump amerikai elnök bejegyzése pontatlan. Trump erre azzal vádolta meg az internetes közösségi felület üzemeltetőjét, hogy beavatkozik az idei elnökválasztásba.

Trump előzőleg a novemberi elnökválasztás kapcsán arról hadovált a szokásos gyermeteg, összefüggéstelen stílusában, hogy a levélben történő szavazás a választások „elcsalásához” vezethet, sőt az egyik bejegyzésben egyértelműen leszögezte, hogy a novemberi választásokon csalás lesz.

A Twitter ezt elégelte meg, közölve: Donald Trump két bejegyzése nem felel meg a valóságnak, majd a posztjai alá egy-egy „Ezek a tények a levélszavazásról” linket illesztettek, melyeken a felhasználók tájékozódhattak a valóságról. A médiavállalat figyelmeztető bejegyzése azonban nem sokáig volt látható, amint Trump lebukott, inkább törölte bejegyzéseket.

A dolog előzménye, hogy a Twitter vezetését éveken keresztül sok bírálat érte az amerikai elnök bejegyzéseinek tartalma és stílusa miatt. A cég azonban mindig azzal vágott vissza a kritikákra, hogy Trump nem sértette meg a szolgáltató szabályzatát.

Trump a mai eset kapcsán egy újabb tweetben arról kezdett hisztériázni, hogy a Twitter beavatkozik a 2020-as elnökválasztási folyamatba, és szerinte a közösségi oldal „teljesen megfojtja a szólásszabadságot”, és ezt ő elnökként „nem fogja megengedni”.