Varga Zoltán: az Index után a 24.hu került az Orbán-kormány célkeresztjébe

Varga Zoltán.
Varga Zoltán. Fotó: centralmediacsoport.hu

Skype-interjút adott a Politicónak Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa, melyben azt mondta, az Index után annak fő konkurense, az ő lapja, a 24.hu került az Orbán-kormány célkeresztjébe.

A Media1 szemléje szerint Varga emlékeztetett, hogy a kormánypárti revolvermédiában az elmúlt időszakban sorra támadják a Central Médiacsoportot és személy szerint őt is, azt állítván, nem fizet adót, rossz ember, rosszul fizeti az alkalmazottait.

„Beavatkoznak a magánéletembe, és minden nap ott vagyok a tévében. Megpróbálnak sarokba szorítani, demotiváltá tenni az alkalmazottaimat, és rávenni őket a távozásra”

– fogalmazott.

Úgy véli, az Indexnél, ahonnan most távozott gyakorlatilag az egész szerkesztőség, eleinte csak kevés változás lesz, ugyanúgy lehet majd kormánykritikus cikkeket látni, de a választás közeledtével jön majd az ukáz, hogy miről kell írni.

Varga biztos benne, hogy a történtek az Index függetlenségének végleges megszűnését jelentik. Úgy látja, hogy a független médiatermékeket Magyarországon akadálynak látják a hatóságok.

Kapcsolódó hírek