Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Belföld

Magyar Péter: nem jött be a megafonos lejáratás, „készülnek a hamisított rendőri jelentések”

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

RövidenRöviden
Orbán Viktor személyesen állapítja meg, hogy megérkezett az áru.
Orbán Viktor személyesen állapítja meg, hogy megérkezett az áru. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Hűtlen kezelés miatt rendőrségi feljelentést tesz a DK az árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében. Varga Zoltán, az ellenzéki párt parlamenti képviselője, a népjóléti bizottság elnöke szombati sajtótájékoztatóján elmondta:

a feljelentés célja, hogy végre bíróság elé álljanak azok, akik több mint 300 milliárd forintnyi közpénz eltüntetéséért felelősek.

Kitért arra, hogy a DK megnyert egy adatigénylési pert, amelyből kiderült, a lélegeztetőgépekből egy darabot sem sikerült felhasználni vagy értékesíteni 2020 óta.

A DK feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt a kínai lélegeztetőgépek ügyében!

Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést teszünk a soha sem használt, most pedig árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében. Bíróság előtt a helye azoknak, akik 300 milliárd forintnyi közpénz eltüntetéséért felelősek!Kövesd élőben Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselőjének sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Saturday, January 6, 2024

„A népjóléti bizottság elnökeként bejuthattam abba a raktárba, ahol negyedik éve tárolják a senkinek sem kellő lélegeztetőgépeket” – mondta Varga Zoltán, emlékeztetve: a túlárazva megvett kínai lélegeztetőgépeken a Fidesz-közeli milliárdos elit gazdagodott meg, miközben a Covid-járvány során magyar emberek tízezrei veszítették életüket.

„Az Orbán-kormány kétszeresen lopta meg a magyarokat a lélegeztetőgépekkel. Először, amikor túlárazva megvették ezeket, másodszor pedig, amikor feleslegesen kellett fizetni a tárolásukért” – mondta Varga Zoltán.

Volt cég, nincs cég

Ismert, a koronavírus-járvány alatti pánik leple alatt a kormány gyanús közvetítőcégeken keresztül sokszorosan túlárazott kínai lélegeztetőgépeket vásárolt.

Az egyik ilyen cégből például a „balhé” után 2,8 milliárd forint osztalékot vettek ki, majd meg is szüntették. Vagyis a vállalkozás azonnal befejezte működését, amint a zsíros profitot felmarkolták a tulajdonosok – még csak a látszatát sem próbálták fenntartani, hogy esetleg mégis valós üzleti tevékenységet végeztek volna.

A kormányzati hátszéllel segített korrupciós ügy másik beszédes érdekessége pedig, hogy noha összesen 16-17 ezer lélegeztetőgépet szereztettek be Orbánék a járvány alatt, már az akkori, legdurvább vészforgatókönyv sem számolt egyszerre 8500-nál több gépi lélegeztetésre szoruló beteggel.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

„Mi a titkod?” – Magyar Péter most Orbán vejéről borított

Ki utasította arra Novák Katalint és Varga Juditot, hogy adjanak kegyelmet?

Feljelentést tesznek Magyar Péter súlyos vasárnap esti interjúja nyomán

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben