Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Orbán Viktor személyesen állapítja meg, hogy megérkezett az áru.
Orbán Viktor személyesen állapítja meg, hogy megérkezett az áru. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Hűtlen kezelés miatt rendőrségi feljelentést tesz a DK az árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében. Varga Zoltán, az ellenzéki párt parlamenti képviselője, a népjóléti bizottság elnöke szombati sajtótájékoztatóján elmondta:

a feljelentés célja, hogy végre bíróság elé álljanak azok, akik több mint 300 milliárd forintnyi közpénz eltüntetéséért felelősek.

Kitért arra, hogy a DK megnyert egy adatigénylési pert, amelyből kiderült, a lélegeztetőgépekből egy darabot sem sikerült felhasználni vagy értékesíteni 2020 óta.

A DK feljelentést tesz hűtlen kezelés miatt a kínai lélegeztetőgépek ügyében!

Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést teszünk a soha sem használt, most pedig árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében. Bíróság előtt a helye azoknak, akik 300 milliárd forintnyi közpénz eltüntetéséért felelősek!Kövesd élőben Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselőjének sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Saturday, January 6, 2024

„A népjóléti bizottság elnökeként bejuthattam abba a raktárba, ahol negyedik éve tárolják a senkinek sem kellő lélegeztetőgépeket” – mondta Varga Zoltán, emlékeztetve: a túlárazva megvett kínai lélegeztetőgépeken a Fidesz-közeli milliárdos elit gazdagodott meg, miközben a Covid-járvány során magyar emberek tízezrei veszítették életüket.

„Az Orbán-kormány kétszeresen lopta meg a magyarokat a lélegeztetőgépekkel. Először, amikor túlárazva megvették ezeket, másodszor pedig, amikor feleslegesen kellett fizetni a tárolásukért” – mondta Varga Zoltán.

Volt cég, nincs cég

Ismert, a koronavírus-járvány alatti pánik leple alatt a kormány gyanús közvetítőcégeken keresztül sokszorosan túlárazott kínai lélegeztetőgépeket vásárolt.

Az egyik ilyen cégből például a „balhé” után 2,8 milliárd forint osztalékot vettek ki, majd meg is szüntették. Vagyis a vállalkozás azonnal befejezte működését, amint a zsíros profitot felmarkolták a tulajdonosok – még csak a látszatát sem próbálták fenntartani, hogy esetleg mégis valós üzleti tevékenységet végeztek volna.

A kormányzati hátszéllel segített korrupciós ügy másik beszédes érdekessége pedig, hogy noha összesen 16-17 ezer lélegeztetőgépet szereztettek be Orbánék a járvány alatt, már az akkori, legdurvább vészforgatókönyv sem számolt egyszerre 8500-nál több gépi lélegeztetésre szoruló beteggel.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten