Szinte érdektelenségbe fulladt, mindössze 9-en adták át az M4 Pest megyei szakaszát

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b4), Kállai Mária, Szolnok és térsége fideszes parlamenti képviselője (b3), Boldog István, Törökszentmiklós és térsége fideszes országgyűlési képviselője (b2), Varga Antal, a Duna Aszfalt Út ügyvezető igazgatója (b), Földi László, Cegléd és térsége kereszténydemokrata párti országgyűlési képviselője (j5), Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP), Szolnok polgármestere (j4), Szűcs Lajos, Vecsés és térsége fideszes országgyűlési képviselője (j3), Fazekas Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője (j2) és Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) beruházási vezérigazgató-helyettese (j) átvágja a nemzeti színű szalagot az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres szakaszának átadóünnepségén az M4-es abonyi pihenőjében 2020. július 23-án.
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b4), Kállai Mária, Szolnok és térsége fideszes parlamenti képviselője (b3), Boldog István, Törökszentmiklós és térsége fideszes országgyűlési képviselője (b2), Varga Antal, a Duna Aszfalt Út ügyvezető igazgatója (b), Földi László, Cegléd és térsége kereszténydemokrata párti országgyűlési képviselője (j5), Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP), Szolnok polgármestere (j4), Szűcs Lajos, Vecsés és térsége fideszes országgyűlési képviselője (j3), Fazekas Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője (j2) és Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) beruházási vezérigazgató-helyettese (j) átvágja a nemzeti színű szalagot az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres szakaszának átadóünnepségén az M4-es abonyi pihenőjében 2020. július 23-án. Fotó: MTI/Mészáros János

A hétfői egri csődülethez képest már-már megalázóan kevesen vonultak fel csütörtökön az M4-es gyorsforgalmi út Pest megyei szakaszához, ahol az MTI fotósának

mindössze 9 öltönyös-kiskosztümös méltóságost sikerült megörökítenie, amint vért izzadva vágják a szalagot a szent hon közlekedését fellendítendő.

A most átadott, 26 milliárd forintból megépült szakasszal egyébként elkészült a gyorsforgalmi út teljes Pest megyei összeköttetése az M0-ás körgyűrűtől Abonyig 62 kilométeren, összesen közel 100 milliárd forintból.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a nagy eseményen arról magyarázott, hogy Magyarország gyorsforgalmi törzshálózata öt éven belül megközelítheti a végleges kiépítés szintjét, és az év végére a települések kétharmadán élő 8,4 millió ember, az ország lakosságának 86 százaléka juthat el legfeljebb fél óra alatt a gyorsforgalmi vagy kiemelt főúti hálózatig, 2025-re pedig az ország településeinek háromnegyedére igaz lesz, hogy 30 perces közelségben van egy négysávos úthoz!

Ugyanitt Szalay Ferenc szolnoki polgármester a miniszterelnöknek és a kormánynak mondott köszönetet a fejlesztések forrását előteremtő gazdaságpolitikáért.

Kapcsolódó hírek