Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el a számvevőszék a DK-nál

A mostani vizsgálattal együtt már három eljárás folyik Orbán Viktor legutáltabb pártja ellen.

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el a számvevőszék a DK-nál
Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

“Mikor azt hittük, hogy megláttuk a fényt az alagút végén, soron kívül kaptunk egy újabb vizsgálatot az Állami Számvevőszéktől”

nyilatkozta a Népszavának Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója. A párt költségvetési támogatását május végén függesztette fel ÁSZ, mivel a szerv szerint a DK nem tudta igazolni, hogy jogszerűen használta fel a 2017-2018-as évi támogatásokat.

Mint ismert, 2018. novemberében kigyulladt a DK-nak is helyet adó Teréz körúti irodaház, a tűzben a párt állítása szerint a könyvelés is odaveszett. Az ÁSZ azonban olyan, eredeti dokumentumokat kért, amik a párt szerint elpusztultak, ugyanakkor többnyire megvannak a számvevőszéknek a másolatok. A DK ezért közérdekű adatigényléssel is próbálta meg-, illetve visszaszerezni a korábban a Számvevőszék rendelkezésére bocsátott számlamásolatokat, az ÁSZ viszont ekkor sem volt együttműködő. A Számvevőszék állítólag az „ellenőrzési szabályzat” miatt nem vette figyelembe a tűzesetet.

A DK most benyújtotta a szerv felé azt az intézkedési tervet, melyre ha rábólintanak, megkapják a zárolt 207 milliós támogatást.

Az ÁSZ azonban inkább gyorsan elrendelt egy soron kívüli, a tavalyi évre vonatkozó vizsgálatot. A pártigazgató szerint minden szükséges dokumentumot átadtak, ezért az eljárás jogszerűségét illetően kétségeik vannak, de jóhiszeműleg együttműködnek.

A mostani vizsgálattal együtt már három eljárás folyik a DK ellen, nem zárult le ugyanis a pártalapítvány vizsgálata sem, melynek dokumentumait szintén érintette a Teréz körúti tűz.

Az ÁSZ később közleményt adott ki a DK-s szavaira reagálva, ebben azt írták:

„Az Állami Számvevőszék nem rendelt el semmilyen »soron kívüli újabb vizsgálatot« a DK-nál, hanem esélyt adott arra, hogy a Demokratikus Koalíció törvényesen működjön. Ennek érdekében az ÁSZ még 2020. május 21-én kért be a párttól a 2019. évre vonatkozó dokumentumokat, amelyek igazolják a törvényes gazdálkodás alapvető feltételeit.”

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz