Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Nyomozást rendeltek el a Pesti úti idősotthon ügyében

Erről az otthon károsultjainak jogi képviselője számolt be.

Egy lakót szállítanak el védőruhába öltözött mentők a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonából 2020. április 9-én.
Egy lakót szállítanak el védőruhába öltözött mentők a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonából 2020. április 9-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Elrendelték a nyomozást a Pesti úti idősotthon ügyében, ami megalapozott gyanút feltételez – mondta a Hír TV híradójának Futó Barnabás, az otthon károsultjainak jogi képviselője szombaton.

Futó azt kérte, hogy tanúként hallgassák ki Müller Cecília tiszti főorvost és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház igazgatóját is, akik szerinte beszámolhatnának az idősotthonnal kapcsolatban szerzett tapasztalataikról.

Mivel halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésről van szó, a nyomozókat az érdekelte, hogy a fenntartó részéről vállalt ellátás hogyan valósult meg

– mondta az ügyvéd a propagandacsatornának.

Mint ismert, a lakájmédia vért izzadva igyekszik a Pesti úti idősotthon lakói körében történt halálozásokat Karácsony Gergely főpolgármester nyakába varrni, Karácsony azonban többször rámutatott: éppen azért történhetett az idősotthonokban nagyszámú megbetegedés, mert kezdetben a kórházakból teszteletlenül küldték oda vissza a lakókat.