Karácsony újabb bizonyítékokat tett közzé a Pesti úti idősotthon jogszerű működéséről

Tovább folytatja a küzdelmet Karácsony Gergely a kormány uszító hadjárata ellen: a főpolgármester vasárnap újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyekből szerinte kiderül, hogy a Pesti úti idősotthon is a jogszabályoknak megfelelően működik.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán közzétett írásában fővárosi idősotthonokban végzett kormányzati ellenőrzések jegyzőkönyveit tette elérhetővé, amelyek alapján

„nagyszerű, áldozatos munkát végeznek az idősotthonokban dolgozók, miközben meg kell küzdeniük az egészségügyi és szociális szféra évtizedes magára hagyottságából fakadó gondokkal, például a munkaerőhiánnyal”.

Hangsúlyozta, a Pesti úton szombaton végrehajtott „rajtaütésszerű ellenőrzés” is jogszabályszerűséget állapított meg.

Újabb dokumentumokat hozunk nyilvánosságra, mert nem engedek abból a hitemből, hogy a rágalmak és hazugságok ellen a…

Posted by Karácsony Gergely on Sunday, April 12, 2020

A főpolgármester úgy fogalmazott, hálával és megbecsüléssel tartoznak a dolgozóiknak. „Nem fogom hagyni, hogy mindazok, akik a járvány elleni védekezés helyett politikai leszámolásba kezdtek, lebecsüljék a dolgozóink erőfeszítéseit és áldozatvállalását” – tette hozzá.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szombaton ízléstelennek nevezte, hogy a főpolgármester szerinte „menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől”.

Kapcsolódó hírek