Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Kocsis: főpolgármester úr, kezdjen már el dolgozni!

Úgy tudja, ízléstelen, ahogy a főpolgármester menekül a felelősség elől.

„Ízléstelennek” nevezte a Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán azt, ahogy a főpolgármester szerinte „menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől”, a balliberális média pedig „napok óta szerecsenmosdatja”. Arról, hogy emberek halálán gúnyolódni politikai célból mennyire ízléses, vagy hogy miért az ellenzék gyalulásában látja a Fidesz-kormány a járványhelyzet megoldását, Kocsis nem tért ki.

Szombati bejegyzésében ehelyett arról írt, „hiába zsonglőrködnek a szavakkal, hiába törik komplett szerkesztőségek a fejüket hangzatos címeken, amik elkenik Karácsony felelősségét”, attól a tény még tény marad. Ha egy intézménynek az önkormányzat a fenntartója, akkor az ott történtekért az önkormányzat a felelős. Ebben az esetben a fővárosi – magyarázta Kocsis meglehetősen sajátosan azt a helyzetet, hogy ezekbe az intézményekbe éppenséggel állami fenntartású kórházakból küldtek vissza teszteletlenül betegeket.

Kocsis szerint ugyanakkor ez az a felelősség, amit Karácsony Gergely nagyon szeretett volna tavaly megkapni és meg is kapott a budapestiektől. Hát, tessék vállalni, főpolgármester úr – szólította fel Karácsony Gergelyt.

A Pesti úti idősekhez a fővárosi vezetők közül „a lábát se tette be senki hetekig”, elsőként azt is a tiszti főorvos tette meg és azonnali intézkedésekre kötelezte a fővárosi önkormányzatot, miközben a kormányhivatal védőfelszereléseket adott – írta Kocsi, döbbenetesnek nevezte, hogy a főpolgármester még mindig nem cselekszik, hanem interjúkat ad arról, hogy már megint nem tehet semmiről.

A fideszes – akinek főnöke néhány hete még azzal dicsekedett a parlamentben, hogy az ellenzék nélkül is megoldja a válságot – most azt kérte Karácsony Gergelytől, hogy „kezdjen már el dolgozni és hagyja abba a másra mutogatást”, ne arról beszéljen, hogy szerinte ki mit nem csinált, hanem arról, hogy ő, akinek a dolga, mit tett.