Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Szobáról szobára járnak a mentők a Pesti úti idősotthonban

Az M1 alig győzi ismételni, hogy fővárosi fenntartású intézmény.

Mentőautók a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonánál 2020. április 9-én.
Mentőautók a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonánál 2020. április 9-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szobáról szobára járnak a mentők Budapesten, abban a Pesti úti idősotthonban, ahol több mint százan megfertőződtek koronavírussal, öten pedig meghaltak – hangzott el az M1 élő tudósításában.

A propagandacsatorna riportja szerint a fővárosi fenntartású idősotthont (ez utóbbit nem győzték eléggé hangsúlyozni, tekintve, hogy Karácsony Gergely a főpolgármester) Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatója után kereste fel. Ő és munkatársai állítólag végigjártak minden helyiséget, a tisztifőorvos beszélt az intézmény igazgatójával is, és felkérte, biztosítson folyamatos orvosi jelenlétet.

Egy lakót szállítanak el védőruhába öltözött mentők a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonából 2020. április 9-én.

Egy lakót szállítanak el védőruhába öltözött mentők a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonából 2020. április 9-én.Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Úgy tudni, az idősotthonhoz 15 óra körül 10 mentő érkezett, velük együtt védőfelszerelésbe öltözött ápolók és orvosok jöttek. A mentősök szobáról szobára járva, állapotuk szerint sorolják be a betegeket, akiket a Korányi kórházba szállítanak, folyamatosan zajlik a mintavétel is.