Nagy mennyiségű elásott heroint találtak a rendőrök egy domonyvölgyi nyaraló kertjében

Luxusautókat és több ezer eurót is lefoglaltak.

A Készenléti Rendőrség munkatársa kiásott heroint emel ki egy gödörből egy domonyvölgyi nyaraló kertjében 2020. június 19-én.
A Készenléti Rendőrség munkatársa kiásott heroint emel ki egy gödörből egy domonyvölgyi nyaraló kertjében 2020. június 19-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Nagy mennyiségű kábítószergyanús anyagot, feltehetően heroint talált a rendőrség egy domonyvölgyi kertben elásva.

A készenléti rendőrség közlése szerint információt kaptak arról, hogy P. Zsolt 50 éves budapesti férfi nagy mennyiségben szerzett be külföldről heroint, és azt a 45 éves K. István segítségével domonyvölgyi nyaralójában rejtette el, majd az anyag higítása után – lényegesen nagyobb mennyiségben és haszonnal – továbbértékesítette. Egyik vásárlója a 49 éves P. Pál volt, aki a megvett drogot szintén továbbadta.

A nyomozók azt is megtudták, hogy nagyobb mennyiségű heroin érkezett P. Zsolthoz. A férfit az M3-as autópályán igazoltatták, elfogásakor előre kiporciózott heroint találtak nála. Ezzel egyidejűleg a Terrorelhárítási Központ egysége K. Istvánt vidéki nyaralóban, P. Pált fővárosi otthonában elfogta.

A hétvégi összehangolt akció után a rendőrök kutatásokat tartottak a férfiakhoz köthető ingatlanokban. A domonyvölgyi nyaralóban – az elásott ötkilónyi heroin mellett – további 131 gramm heroingyanús anyagot, 73 gramm folyékony metadont, és csekély mennyiségű marihuánát találtak.

A nyomozók lefoglaltak 2,5 millió forintot, valamint 4500 eurót, négy nagy értékű luxusautót, illetve zár alá vettek öt ingatlant és három bankszámlát.

A három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek